Juan-Pablo Montoya a Michael Schumacher elleni versenyzésről beszélt.

Beyond The Grid F1-es podcast meginterjúvolta a korábbi Formula–1-es pilótát, a hétszeres F1-futamgyőztes Juan-Pablo Montoyát. A kolumbiai többek között azt is elárulta, miként igyekezett felvenni a versenyt a többszörös világbajnok Michael Schumacherrel:

„Mindenki nagyon tisztelte Michaelt. Amikor a többiek meglátták őt a tükörben, inkább félreálltak. Már azelőtt megverte őket, hogy felvette volna a sisakját. Eközben én úgy álltam a versenyzéshez, hogy igyekeztem minél nagyobb seggfej lenni, és ez működött. Ha bementem egy kanyarba, a többiek tudták, hogy nem fogok megmoccanni. Két választásuk volt: vagy hagynak nekem helyet, vagy kiesünk.”

Ez a mentalitás valóban működhetett, legalábbis 2003-ban egészen biztosan, az akkor BMW-Williams-színekben versenyző Montoya ugyanis úgy várhatta a szezon utolsó két futamát, hogy mindössze három ponttal maradt el az éllovas Schumachertől. A kolumbiai végül a harmadik helyen zárta az idényt a pilóták között, 11 ponttal a német legenda és 9 ponttal a mclarenes Kimi Räikkönen mögött.

(Forrás: Formula1.com, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Megvan Carlos Sainz új csapata?

Ezzel a legvalószínűbb forgatókönyv valósulna meg.

Megvan Hamilton utódja a Mercedesnél?

Nagyot kockáztat a Mercedes?

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Megújult a BMW legjobb sportkupéja, már 480 lóerős az M2-es

A cseh Rolls-Royce – Škoda Superb

Ilyen az, ha az Alpine izgalmas elektromos autót alkot

További cikkeink a témában