Csak egy pár héttel a kupéváltozat után a Bentley vászontetővel is bemutatta a Continental GT eddigi legsportosabb változatát.

Mostanra vált teljessé a Continental GT kínálata, hiszen a kupé után a kabrióból is bemutatta a Speed névre keresztelt sportváltozatot a Bentley. Nem mintha a szériamodell nem lenne elég sportos, de a 6 literes W12-es motor ebben nem 635 lóerős, hanem 659 lóerőre képes, és továbbra is bőséges, 900 Nm a maximum nyomatéka.

A nyolcfokozatú automata sebességváltót áthangolták, hogy kétszer olyan gyorsan kapcsolja a fokozatokat, bár ettől a Continental GT Speed nem lett gyorsabb, továbbra is 3,7 másodperc alatt gyorsul nulláról százra, a végsebessége 335 km/óra.

A vászontető mozgatására sem kell sokat várni, 19 másodpercbe telik, és 50 km/órás sebességig menet közben is végezhető.

A Speed változatot hátsókerék-kormányzással szerelték, amivel könnyebb manőverezni, és nagyobb tempónál stabilabb lett, az önzáró differenciál pedig a kanyarból kigyorsításban segít. A nagyobb, 22 colos kerekek mögött

felárért karbon-kerámia féktárcsákat találunk, ami a Bentley kabriójának tömegét is csökkenti 30 kilogrammal.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában