Még ha a Porsche hetvenedik születésnapjára készült 911 Speedster majdani szériaváltozatát nem is engedheti meg magának mindenki, az erre az alkalomra tervezett jubileumi Porsche Design karórát már többet a csuklójukra csatolhatják.

Stílusos és letisztult termékeiről ismert a Porsche Design, ami most egy limitált szériás karórával ünnepli a márka hetvenedik születésnapját. A 1919 kollekció legújabb tagja a Datetimer 70Y Sports Car Limited Edition, aminek a hátlapjára a Porsche jubileumi logóját gravírozták. A számlapján pedig nemcsak az első sportkocsi, a 356 sziluettje, és a bemutató dátuma, 1948 van ott, de még a számlap stílusa is a 356 műszerfalát idézi.

Minden másban igazi Porsche Design-karóra a 1919 Datetimer, ami 42 milliméter átmérőjű matt fekete titán házat kapott, 10 bar nyomásig vízálló, és 38 órás járástartalékkal rendelkezik, a szíját pedig éppen olyan finom bőrből készítették, mint amilyen a Porschék üléseit is borítja. A szériából összesen 1948 példány készül, és bár olcsóbb, mint egy Porsche, de így is 2948 euróba, vagyis közel 950 ezer forintba kerül.

És ezt olvastad már?
Elektromos csuklós buszt tesztelhetsz Budapesten