Ha mindig is belevalónak tartottad azokat a színészeket, akik kaszkadőr helyett saját maguk vállalják a húzós jeleneteket, akkor elárulunk valamit, amitől leeshet az állad. Nem mintha eddig ne lettünk volna úgyis készen Keanu Reevestől.

Keanu Reeves idén visszatért John Wick szerepében, hogy bosszút álljon mindenkin, akit csak ér, és ezúttal sem maradtak el mellőle a macsós autók, például egy 1971-es Plymouth Barracuda a film négykerekű főszereplője. Még érdekesebb, hogy az elképesztően látványos autós jelenetekben a munka oroszlánrészét maga Keanu Reeves csinálta.

Persze szerződtettek kaszkadőrt, méghozzá nem akárkit, az amerikai autóversenyző Tanner Foust ugyanis olyan filmekben forgatta a volánt, mint Az aszfalt királyai, a Need for Speed vagy a Halálos iramban ki tudja hányadik epizódja. Mint a Top Gear magazinnak elárulta,

a John Wick: 4. felvonás forgatásán kivételesen az volt a feladata, hogy ne vezessen.

Pontosabban vezetett, magára öltötte John Wick parókáját és szakállát, és egyszer megcsinált minden mutatványt, hogy a biztonság kedvéért fel legyen véve. De aztán négy hónapot töltött azzal, hogy

amikor Keanu Reeves épp nem harcművészeti órákat vett, akkor megtanította neki ezeket az autós kaszkadőrmutatványokat.

Hat jelenetet találtak ki, amiket Keanu meg tudott tanulni, és elő tudott adni, majd ezek köré írták a jelenetet. Ne csak egyszerű driftelésre gondolj, mert mindezt egy kézzel kellett megoldania, a másik kezében a fegyverrel, amit még meg is kellett töltenie.

Mivel a szélvédőt és az ajtókat is lerobbantották a kocsiról, láthatod, hogy tényleg ő csinált mindent.

Hogyan vizsgázott Keanu a John Wick: 4. felvonás autós kaszkadőreként? Tanner Foust előnyként emelte ki, hogy a színész motorozik, és szerinte a motorosok a jobb egyensúlyérzékükkel gyorsabban sajátítják el ezeket a különleges manővereket. Tudta azt is, meddig kell nyomni, érezte a határokat, és ez tette végül képessé arra, hogy a kaszkadőrök munkáját is elvégezze.

Ez is érdekelhet:

Hatalmas darálás megy a John Wick 4. utolsó előzetesében

John Wick még a sivatagot is széjjelrúgja. Lóháton.

Haza lehet vinni Michelle Rodriguez dögös Barracudáját

Letty egy Audi R8-at gyorsult le vele a Halálos iramban 7-ben.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában