Ha hinni lehet a fotó készítőjének, akkor a képen a Tesla új elektromos hajtású nyerges vontatója látható, amiről még ebben a hónapban hivatalosan is lerántják a leplet. Nem éppen úgy fog kinézni, mint a ma megszokott kamionok.

Miközben az olyan klasszikus kamiongyártók, mint amilyen a Mack, éppen egy újabb dízelmotoros csőrös vontatót mutattak be, addig a Tesla ebben a kategóriában is a jövőre készül. Már korábban bejelentették, hogy a kamionok között is megvetik a lábukat, de akkor még csak egy nagyon sejtelmes képet közöltek, amiből nem derült ki semmi.

Most azonban leplezetlenül láthatod a Tesla kamionját, ha tényleg ennek a modellnek a prototípusa szerepel ezen a kémfotón. A képet a kaliforniai Inyokern repülőterén készítették, ami mindössze 250 kilométerre van a Tesla dizájnstúdiójától, és ez az amerikai kontinensen egyáltalán nem számít nagy távolságnak.

A hivatalos premierjét október 26-án tartják, és valószínűleg akkor is még csak a koncepciót ismerheted meg, hiszen a képen látható prototípusról még hiányoznak az egyelőre kötelező visszapillantó tükrök. A Tesla által ígért 320-480 kilométeres hatótávolság azonban elég ígéretesnek hangzik.

És ezt olvastad már?
Hallanod kell, hogyan szól a Forma–1-es motorral szerelt szupersportautó