Az eredetileg 499 darabos széria már tavaly elkészült, most mégis gyártanak egy ötszázadik LaFerrarit, amit jó ügy érdekében használnak fel.

Az olyan szuperautók, mint amilyen a LaFerrari is, éppen attól különlegesek, hogy csak korlátozott példányszámban készülnek. A jelenleg legerősebb és leggyorsabb Ferrariból is csak 499 darabot gyártottak, és az utolsó már tavaly elhagyta a maranellói gyárat. Sergio Marchionne, az olasz cég első embere most mégis bejelentette, hogy készítenek egy ötszázadik példányt, még mielőtt megérkezne az Aperta néven bemutatott nyitott tetős változat.

Az 1,3 millió dollárba kerülő LaFerrari ötszázadik példányát pedig jótékonysági célra használják fel: árverésre bocsátják, és a befolyó összegből a háromszáz halálos áldozattal járó olaszországi földrengés áldozatain segítenek. Túl azon, hogy a V12-es hibrid szuperautó eddig elkészült példányai is keresettek, használtan gyakran az eredeti áruk fölött cserélnek gazdát, várhatóan nagy érdeklődés lesz a legeslegutolsó példányra.

És ezt olvastad már?
Clarksonék nem kímélik a franciákat a legújabb filmjükben