Nagy a felhajtás az új Supra körül, miután hivatalosan is leleplezték a detroiti szalonon, nem sokkal később a legelső példánya is gazdára talált. Az egyedi fényezésű Supra aukción kelt el, elég figyelemreméltó összegért.

Lehet szeretni, hogy feltámadt, és nem szeretni, amiért a BMW segítségével készült, de az új Supra mindenképpen érzelmeket keltett. A Toyota ezt kihasználva aukcióra bocsátotta a legelső példányát. Lehet, hogy más szerencsések már korábban beleülhettek az új Suprájukba, de hivatalosan ez gördült ki elsőként a gyárból, az alvázszáma ennek megfelelően 20201, ahol a 2020 a modellévet jelöli.

Sokan licitáltak érte, a győztes végül 2,1 millió dollárt fizetett a sportautóért, ami közel hatszázmillió forintnak felel meg.

Mégsem mondhatod, hogy felelőtlenül szórta el a pénzt a Supráért – aminek az amerikai árát már tudjuk, 14 millió forintot jelentő 50 ezer dollárról indul –, ugyanis az összeg teljes egészében jótékony célra ment.

Az árverésre adott Supra egyedi példány, matt szürke fényezést kapott, a könnyűfém kerekei feketék, a tükörházak pedig pirosak, a belső kárpit fekete és piros kombinációja.

Az amerikai piacra szánt első 1500 példány ehhez nagyon hasonló lesz: a Launch Edition is fekete kerekeket és piros tükörházakat kap,

a fényezése fekete, fehér vagy vörös lehet, és 55 250 dollárért adják. Nézd meg, milyen szívdöglesztően néz ki:

Tudj meg mindent a Supra új generációjáról:

És ezt olvastad már?
200-zal az autópályán, 30-cal a faluban a 2,5 tonnás halványzöld német villanytankkal, az Audi Q8 e-tronnal
További cikkeink a témában