Honda Origins címmel online képregény-sorozatban mutatja be történetét a japán autó- és motor- és privát jet- és fűnyíró-gyártó. Zseniális!

A Honda Origins a vállalatot alapító Soichiro Honda életét meséli el egy különleges, manga stílusú rajzfilmsorozatban. A hat epizód az alapsztorit látványos rajzokkal, audiokommentárokkal és történelmi fotókkal színezve mutatja be. A rajzok az egykori „Honda Soichiro Hon Den” képregényből származnak és nemcsak az alapító életének legfontosabb mozzanatairól rántják le a leplet, hanem Soichiro egyedi gondolkodásmódjával is megismertetik a közönséget, rámutatva, hogy milyen filozófia áll a mára világhíressé lett iparóriás felemelkedése mögött.

 

A roppant szórakoztató sorozat angolul és japánul is megtekinthető a Honda YouTube-csatornáján:

A Bouncing Back, azaz Visszapattanás című első részből megtudhatjuk, hogy miként boldogult Soichiro Honda a második világháború alatt (1939–1945) és hogyan hozta létre 1946-ban a Honda Technical Research Institute-ot (ti. a Honda Műszaki Kutatóintézetet), ahol aggregátormotort szerelt kerékpárjára, s ezzel útjára indította vállalkozását. A további részek (Egy álom valóra válik; Krízis a Man-szigeti TT-n; Amerikai sikerek; Jöttünk, láttunk, győztünk; Utálunk veszíteni) Soichiro életén és értékrendjén túl a társaság fejlődéséről, a Honda motorkerékpárokról, autókról és versenygépekről is rengeteg érdekességet mesélnek el. Az utolsó rész (Epilógus) újra felidézi a kezdeti időket és a nemzetközi terjeszkedést, s nem sokkal azt követően zárul, hogy a Honda két alapítója nyugdíjba vonult. Aki pedig további részletekre is kíváncsi a manga-szerű alkotásról és a benne szereplő történelmi dokumentumokról, itt találja meg őket.

Hahó, autógyártók, tessék felvenni a kesztyűt! Ezek után repesve várjuk a Mercedes, a Volvo, a Fiat és a többi nagy múltú márka sztoriját is japán, vagy hát igazából bármilyen más képregénystílusban!

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában