Másodpercek alatt eloltja az égő autót a tűztakaró, sőt akár harmincszor újrahasználható.

A tűztakarók gyártására szakosodott Bridgehill cég autókra optimalizált leplet is kínál, amely állítása szerint húsz másodperc alatt elolt egy égő autót, ezzel pedig „a leghatékonyabb módja az autótüzek elszigetelésének és oltásának, még az elektromos járművekben is”.

Megjegyzik, hogy minden autótűz veszélyes, de ha rossz helyen (parkolóban, kompon, zsúfolt helyen) történik baleset, akkor az katasztrófához vezethet.

További fontos ígéret a tűz eloltása mellett, hogy megszünteti a füst terjedését, ami legalább olyan fontos környezeti szempontból. Ráadásul szerintük „ez az egyetlen hatékony megoldás az elektromos autókban keletkező tüzek ellen”.

A cég kétféle tűztakarót kínál: a standard változatot zsúfolt helyekre ajánlják, míg a profit profi tűzoltóknak, lévén ez 30 alkalommal újra használható, tehát azoknak jó, akiknek rendszeresen akad dolga hasonló tűzesetekkel. Az újabb használat előtt egyszerűen vízzel le kell öblíteni a leplet, majd megszárítani, és visszahajtogatni a zsákjába.

Mindkét változat 6x8 méteres és 26 kiló. A videó (meg a leírás) alapján pofonegyszerű használni, de azért kellhet hozzá némi elszántság, hogy védőfelszerelés nélkül, mondjuk pólóban és shortban ráhúzzunk egy égő autóra egy ilyen eszközt.

A norvégiai központú, minden kontinensen jelen lévő cég többek között akkumulátortüzet gátló leplet és tűzblokkoló függönyfalat is gyárt, amellyel például erdőtüzektől lehet megvédeni a házakat.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Hogyan válassz olyan gépházat, ami bírja a strapát? Segítünk
További cikkeink a témában