A legendás magyar versenyló után Kincsem lesz a neve annak a szupersportautónak, amit egy magyar tulajdonos által alapított cég fejleszt, és a dizájnere is neves lesz. A tervek elég ambiciózusok, meglátjuk, mi lesz belőle.

Kincsem néven alapított autómárkát Bak Tibor, és máris bejelentette az első modelljét, egy nagyteljesítményű szupersportautót. A márka közleménye szerint Hyper-GT tervezése és gyártása során kihasználják a digitális technológia által kínált lehetőségeket, és az ügyfelek is kivételes módon szabhatják majd személyre az autójukat.

Emil Adam festménye Kincsemről 1878-ból

A Hyper-GT megtervezéséhez neves dizájnert bíztak meg, Ian Callumot,

aki a Fordnál és az Aston Martinnál dolgozott, majd a Jaguar és a Land Rover vezető formatervezője lett. A nevéhez olyan legendás modellek fűződnek, mint az Escort Cosworth, az Aston Martin DB7 és DB9, valamint több mint egy évtizeden keresztül szinte az összes Jaguar az XK-tól az I-Pace-ig.

Callum mára saját tervezőirodát vezet, és a Kincsem alapítója a magyarországi brit nagykövetség közvetítésével bízta meg a Hyper-GT tervezésével.

„A Kincsemmel megvan az a ritka kiváltságunk, hogy ne csak egy gyönyörű autót hozzunk létre, hanem egy innovatív luxusmárka formatervezési nyelvét is kialakítsuk”

– mondta a magyar szuperautóról Ian Callum.

Részleteket még nem árultak el a szuperautóról, de úgy tudni, hogy a Jaguar C-X75 koncepcióautó továbbgondolása lesz,

ami fantasztikusan nézett ki, de sosem került gyártásba, csak egy James Bond-filmben szerepelt. Ian Callum tervezte a vonalait, de a Kincsem számára egyedi dizájnt készít, tehát nem egyszerűen a Jaguar-koncepció másolatáról lesz szó.

Nem vagyunk biztosak benne, hogy a Kincsem neve a legjobb választás a nemzetközi piacra szánt szuperautónak, persze értjük a versenyló és a sportkocsi közötti párhuzamot, de a kiejtésével lehetnek még bajok.

A márka honlapján mindenesetre segítségként megírták, hogyan is kell ejteni: Kin-chem.

Most csak a logót és egy sziluettet mutattak belőle, az elkészült változatot 2022-ben leplezik le, az első vevők 2023-ban vehetnék át az autójukat. Az alapítók 54 példány gyártását tervezik, ami elég ambiciózus szám, annak mintájára, hogy Kincsem, a versenyló karrierje alatt 54 futamon indult, és végig veretlen volt.

Ez is érdekelhet:

James Bond ellenségének csodaszép Jaguarja eladó

A Spectre üldözéses jelenetében szerepelt, mégis megkímélt.

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
További cikkeink a témában
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
Hirdetés