Nem az első alkalom, hogy nagy nézettségű csatornán tesznek tönkre értékes autókat, és ezúttal talán még tanulsága is van a kísérleteknek, de azért sosem jó nézni a rombolást.

Hol vannak már azok az idők, amikor a méltán elfeledett Morris Marina márkaklubja azért volt kiakadva Jeremy Clarksonra, mert nem tudta megállni, hogy zongorákat dobjon az autókra, vagy daruról hajítsa le azokat? A Top Gearben annak idején rendszeresen áldoztak fel jobb sorsra érdemes autókat a szórakoztatás jegyében, de annyira ötletesen, hogy egyszerűen nem tudtunk haragudni rájuk. Mondjuk a Maserati Biturbo összezúzásába azért nekünk is belefájdult a szívünk.

Pusztán a minél nagyobb nézettségért autót tönkretenni azonban már más kérdés, és erre is egyre több példa akad az utóbbi időből. Nem tudjuk elfelejteni az oroszt, aki a helikopterről dobta le a G-osztályát, vagy a másikat, aki felgyújtotta az AMG GT-jét, hogy aztán kihajtson a kirakaton egy vadonatúj Porsche Taycannal.

Nagyon nem ugyanaz, mint amikor Ámon Olivér a roncstelepről megmentett Suzukikat hajt izzásig, mert ezeknek a fenti autóknak nem volt semmi bajuk.

Legutóbb az amerikai Mike Hyssong vágta ki a biztosítékot nálunk, aki

alig három hónapja vette át a vadonatúj Ram pick-upját, hogy aztán szisztematikusan tönkretegye.

Nem akármilyen pick-upról van szó, hanem a Hellcat-motoros csúcsmodellről, aminek a 6,2 literes, kompresszoros V8-as motorja 711 lóerőre képes. Mike a YouTube-csatornáján több epizódon át kínozta, míg az egyik rész végén egyszerűen felgyújtották.

Az egyik első akcióként egy mezőt átszelő patakot ugratott át vele, méghozzá akkorát, hogy a lengéscsillapítókat gyártó cég is megkereste,

adja már át nekik a gátlókat, mert megvizsgálnák, mit bírtak az alkatrészek. Mike akcióját a hatóságok már nem díjazták annyira, nemrég 18-rendben megvádolták környezetkárosításért és a patak beszennyezéséért. Mégsem tanult belőle, pár hete beszerzett egy újabb pick-upot a 27-edik születésnapjára.

Mike egy Dodge Challengert is vett magának, amit a Hazárd megye lordjaiból ismert Lee tábornok színére fényeztek.

A célja az volt, hogy kipróbálja, mennyire lehet valóra váltani a filmben látott legendás ugratásokat,

de előtte 44 colos mocsárjáró abroncsokat is szerelt rá, és ha már nem volt hajlandó felborulni, hát felborították egy traktorral. A videói közül a pick-up reptetését látták a legtöbben, 1,8 millióan, és ezért tényleg megérte volna hazavágni az autót? Szerintünk nem.

Lehet a nézettség helyett a tudomány érdekében is rombolni:

És ezt olvastad már?
Az űrkorszakba repítenek ezek a turbinahajtású autók