Az oroszokról tudjuk, hogy enyhén szólva lökött dolgokra képesek, de amíg egyébként is pusztulásra ítélt autókkal szórakoznak, addig nem bosszantanak fel annyira, mint amikor csak a figyelemfelkeltésért rombolnak.

Nem először dobnak le autót helikopterről, elég csak a Top Gear klasszikus sorozatára gondolni, aminek az egyik epizódjában egy régi bogárhátút ejtettek le a magasból, és a szabadesésben zuhanó Volkswagen ellen Richard Hammond egy Porschével versenyzett.

Arra a kísérletre még mondhatjuk, hogy tudományos célból született, de amit most mutatunk, az egyszerűen csak unatkozó oroszok rombolásának tűnik.

Egy moszkvai youtuber, Igor Moroz bérelte ki a petrozavodszki repülőtér helikopterét, hogy aztán 300 méter magasból ledobassa a Mercedes G 63 AMG-jét, mert csak.

Az egyik magyarázat szerint Igor elégedetlen volt a 2018-ban mintegy 80 millió forintnak megfelelő összegért vett autóval, ami többet volt szervizben, mint a garázsában, és tiltakozásul pusztította el a kocsit.

A másik, jóval hihetőbb történet szerint egy fogadást vesztett el, aminek a tétje az volt, hogy le kell ejtenie a magasból G-osztályt.

A helikopter bérlése mintegy 1,2 millió forintnak megfelelő összegbe került, és a kilapult Mercedes láttán sem tudunk annyira jól szórakozni, mint Igor, aki ezzel vélhetően jelentősen növelte a követői számát.

Ez is érdekelhet:

Ilyet sem látsz gyakran: elektromos hajtású, önvezető DeLorean szétdrifteli az aszfaltot

Ehhez egyébként minimum egy profi pilóta kellene, de a DeLorean magától tudja.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Csodálatos restomod a Cyan Racing 420 lovas Volvo P1800-asa

Célegyenesben az Alpine elektromos örömautója

További cikkeink a témában