Ha álmodtál is róla, hogy a Bentley Le Mans-i versenyautóját vezeted, arra biztosan nem gondoltál, hogy akár meg is építhetnéd magadnak.

Az 1920-as években éppen Le Mans-ban szerzett hírnevet a Bentley, de egészen a közelmúltig kellett várnunk arra, hogy visszatérjenek a legendás versenyre. Az angol márka 2001-ben szállt be ismét a 24 órás verseny küzdelmeibe a Speed 8 névre keresztelt prototípussal, majd két évvel később dicsőséges kettős győzelmet aratott.

Biztosan fantasztikus lehet a 4 literes biturbó V8-as motorral szerelt, 600 lóerős versenygépet vezetni, de ez csak keveseknek adatik meg,

a Speed 8-nak csak egyetlen példánya került magántulajdonba, amit 2,5 millió dollárért vettek meg egy aukción. A Bentley nagy rajongója, Alexander Charles Buckley ezért úgy döntött, hogy épít egyet magának.

A férfi az elmúlt hat évet azzal töltötte, hogy a Bentley Speed 8 életnagyságú replikáját tökéletesítette a garázsában,

és a képek alapján, ha lassan is, de nagyon ígéretesen halad. A szénszálas anyagból készült karosszéria megszólalásig hasonlít az eredetire, és a részleteket is bámulatos alapossággal dolgozta ki.

Buckley egy nagy halom eredeti alkatrészt is beszerzett a Bentley versenyautójához, és azt tervezte, hogy a replikát forgalomba helyezteti, amihez meg is van a stílusos SPO 8 LMP rendszámtáblája. Bár úgy döntött, hogy megválna a projekttől, és 23 ezer fontért (9 millió forintért) feltette az eBayre, mégis sikerült meggyőzni, hogy ne adja fel élete álmát.

(via)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Büntetőfékezett, szándékosan autót tört, aztán beleivott az anyósülésen lévő whiskysüvegbe egy szentesi férfi
További cikkeink a témában