Jacques Villeneuve szerint Charles Leclerc érkezése rossz hatással van a Ferrarira, csak árt a maranellói csapatnak.

Villeneuve ugyan nem vonja kétségbe Leclerc képességeit és tehetségét, ugyanakkor szerinte a folyamatosan bizonyítani akaró fiatal monacói megbontotta a csapategységet és egyfajta rivalizálás alakult ki a két pilóta között, amit a Ferrari szemmel láthatóan nem tud kezelni:

„Ha megnézed, mi folyik a fórumokon, még az időmérős balesete után sem kritizálták Leclerc-t. Ha Vettel követte volna el, a média és mindenki más is teljesen szétszedte volna ugyanezért a hibáért. Ez pedig negatív hatással van a csapatra. Seb bahreini megpördülése és utána a kínai csapatutasítás erre vezethető vissza. Leclerc időmérős autótörése is azért következett be Bakuban, mert be akarta bizonyítani, hogy ő az első számú. Ez pedig összességében gyengíti a csapatot. (...)

Villeneuve szerint meg kellett volna tartani Kimi Räikkönent, ezzel nemcsak Vettel maradt volna az abszolút első számú pilóta, de az érzékeny német meg is kapta volna a kellő támogatás a Ferrari oldaláról, amit most érezhetően hiányol:

„Ezzel nem azt mondom, hogy Leclerc nem jó, hiszen az ő szempontjából ez csodálatos, meg is mutatta, hogy elképesztően gyors. De ha a csapatot nézzük, Vettel múltját is figyelembe kell vennünk, és azt, mi volt a Red Bullnál, amikor (Daniel) Ricciardo megérkezett mellé.

(Forrás: motorsport.com, Fotó: Getty Images)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon