Lenyomta a Megane RS a Civic Type R-t a Nürburgringen

Két éve, amikor a Civic Type R elhódította a leggyorsabb fronthajtású autó címét a Nürburgringen, már sejteni lehetett, hogy a Renault nem hagyja annyiban. Most bejelentették, hogy a 300 lóerős Megane RS Trophy-R megszerezte a körrekordot.

8 perc 17 másodperces köridejével 2008-ban a Megane RS állította be az első fronthajtású rekordot a Nordschleifén, majd minden egyes generációval lejjebb szorították ezt az eredményt. Az elsőséget korábban tartotta a Leon Cupra és a Golf GTI is, két éve pedig a legújabb Civic Type R autózott új rekordot 7 perc 43,8 másodperccel. Most ezt döntötte meg a Renault.

A jelentős súlycsökkentést a hátsó ülések és a kárpitok egy részének kiszerelésével érték el, ezen kívül bukócső került az autóba, aminek az aerodinamikáját és a futóművét is átdolgozták.

A módszer egyáltalán nem új, már a Honda is hátsó ülések és infotainment nélküli, bukócsővel és pályára szánt, de közúti használatra alkalmas abroncsokkal érte el az előző rekordot, és a korábbi csúcstartó Golf GTI is a lecsupaszított Clubsport S kivitellel hódította meg a pályát.

A Megane RS eredménye 7 perc 40,1 másodperc a Nordschleife 20,6 kilométeres régi szakaszán,

ami csaknem három másodperccel gyorsabb a Hondánál, és új rekordot jelent. A Nürburgring mostantól hivatalosan új 20,832 kilométeres körén pedig 7 perc 45,389 másodperc alatt ért vele körbe Laurent Hurgon pilóta, és ez egyben referencia is a többi márkának.

Ez is érdekelhet:

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon