A brit sportautó-márka egy sziluett megvillantásával ünnepelte, hogy együttműködési megállapodást írt alá a Britishvolttal, elektromos autók technikájának fejlesztésére.

A könnyű, gyors sportautók gyártására specializálódott Lotus és a villanyautók akkumulátorainak gyártására specializálódott Britishvolt megállapodott abban, hogy közösen fejlesztenek hajtásláncot erős, gyors villanyautókhoz. A Britishvolt adja az energiaforrást, a Lotus a motorokat, erőátviteli egységeket.

A könnyű autóiról híres Lotus számára nem kis kihívás átmenteni a súlytakarékosságon alapuló vezetési élményt a nagy, nehéz akkumulátorokat cipelő elektromos autók korába. Mindazonáltal Matt Windle, a cég ügyvezetője most is megerősítette, hogy a Lotus valamennyi új modellje tisztán elektromos autó lesz már, a cég első villany-SUV-ját, a Type 132 kódnéven fejlesztett kocsit pedig már pár hónapon belül bemutatják. A Britishvolt-együttműködés örömére azért a Lotus inkább egy, a márka hagyományaihoz inkább kötődő jellegű új modellről mutatott be egy sziluettet, hogy izgalmasabbá tegyék a gazdasági hírt:

A két cég közös munkáját nagyban segíti, hogy a Britishvolt kutató-fejlesztő központja és a 2020-ban megnyitott Lotus Advanced Technology Center (LATC) egymáshoz közel, a brit villanyautó-fejlesztések „aranyháromszögében” található.

A Lotus az elmúlt időszakban százmillió fontos beruházással kezdte a felkészülést az elektromos mobilitási tranzícióra: ebből a pénzből épült az elektromos Evija (és egyelőre a hagyományos technikájú Emira) új gyártóüzeme.

Ez a villany-Lotus már készen van:

És ezt olvastad már?
Mit tud az ötödik generációs hibridcucc a Toyota Corollában?