Gyerekeket kért meg a Rolls-Royce, hogy tervezzék meg a jövő autóját, és a beérkezett ötezer pályázat közül az egyik nyertes a 11 éves budapesti Léna, akinek a luxusmárka formatervezői dolgozták ki az ötletét.

A gyerekek fantáziája határtalan, és ezt bizonyítja a Rolls-Royce legutóbbi pályázata, ahol arra kértek 6 és 16 év közötti gyerekeket, hogy álmodják meg a jövő autóját. A pályázaton semmilyen szabály nem volt, ezért rendkívül sokszínű alkotások érkeztek be, amiket a szakmai zsűri több kategóriában értékelt, a legjobbakat a gyári dizájnerek dolgozták ki.

A Technology kategória győztese a Bluebird II, amit a 13 éves kínai Csenjang alkotott

Az egyik kategóriát a 11 éves budapesti Léna nyerte meg, akit kimondottan érdekelnek az autók és a formatervezés,

édesapja autós magazinjait is rendszeresen forgatja. Alkotása, a Rolls-Royce Glow tele van színes funkciókkal, és a futurisztikus vonalvezetése a márka időtlen jegyeit hordozza magán. Lénát és a legjobb barátját jutalmul egy sofőrős Rolls-Royce viszi iskolába.

Léna alkotása a Glow, a jövőbemutató Rolls-Royce-kapszula

A világ 80 országából összesen 5000 pályázat érkezett, és a gyerekeknek tényleg szabadon szárnyalt a fantáziája.

Az alkotásokat a teknősbékák, az egyszarvúak, az űrutazás, az egyiptomi piramisok és Picasso is inspirálta, a jövőautók képesek repülni vagy víz alatt haladni, tele vannak ötletes részletekkel, szórakoztatnak és óvják a környezetet.

A 6 éves japán Szaja alkotása, a Capsule az Environment kategória nyertese

A nyertes pályaműveket és a további három, külön elismeréssel díjazott alkotást a Rolls-Royce dizájncsapata digitálisan megrajzolt illusztrációként gondolta tovább, ugyanazokkal a szoftverekkel és folyamatokkal, amelyekkel a „valódi” Rolls-Royce luxusautók koncepcióin is dolgoznak.

A 16 éves francia Florian teknősbéka-autója a Fantasy kategóriát nyerte meg

„Az egyes kategóriákat nem az nyerte meg, aki megrajzolta a legszebb autót, hanem az, aki olyan lélegzetelállító élményt képzelt el, amelyből árad a határtalan fantázia”

– fogalmazott Torsten Müller-Ötvös, a Rolls-Royce vezérigazgatója, majd hozzátette: „nem lennék meglepve, ha indulóink közül valakit egy nap autótervezőként látnánk viszont – akár pont a Rolls-Royce-nál.”

A 6 éves orosz Alisa autója, az Esperanto is kapott díjat
Díjazták a 9 éves német Tim Prosperity névre keresztelt járművét
A 10 éves angol Declan alkotása, a Bolt is különdíjat kapott

Ez is érdekelhet:

Magyar dizájner modernizálta a klasszikus BMW-t

Fantasztikusan sikerült a koncepció.

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
További cikkeink a témában
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
Hirdetés