Michael Schumacher 2013. december 29-én, azaz hét évvel ezelőtt szenvedett súlyos, életveszélyes agysérüléssel járó síbalesetet a franciaországi Meribelben. Azóta nem láttuk a hétszeres világbajnok F1-es legendát, és azóta sem tudni pontosan, hogy milyen állapotban van.

Ami biztos, hogy Schumi kilenc hónapig feküdt kórházban, és miután több életmentő agyműtét és mesterséges kóma után felébresztették, állapota lassú javulást mutatott. Ennek is volt köszönhető, hogy 2014 őszétől kezdve már a család svájci otthonában ápolják.

Ennyit lehet tudni biztosan, minden más bizonytalan, ugyanis hivatalos közlemény a baleset óta sem érkezett a családtól, teljes a hírzárlat.

Olyan hírek is napvilágot láttak, miszerint Schumacher tavaly szeptember környékén őssejtkezelésen esett át egy párizsi kórházban, amelynek egyik, névtelenséget kérő kórházi dolgozója akkor azt mondta, hogy a hétszeres világbajnok tudatánál van.

Ezen kívül korábban még két infó érkezett viszonylag hiteles forrásoktól:

  • A német pilóta egyik orvosának két és fél évvel ezelőtti anonim nyilatkozatából annyit lehetett kivenni, hogy a felépüléshez csodára van szükség – ezt valahol mindannyian sejtjük, hogy így van.
  • Egy közeli barát viszont 2018. november elején elárulta a német Bunte magazinnak, hogy Schumacher a körülményekhez képest jól van, ami az erőnlétének köszönhető.

Valamint korábbi ferraris csapatfőnöke és egyben jó barátja, jelenleg az FIA elnökeként ténykedő Jean Todt olykor-olykor elmondja, hogy barátjával, Schumacherrel közösen nézi az F1-es futamokat a német legenda otthonában.

Az egész (sport)világ szorít neki, mi is!

(Fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

Végre hátsó ablaktörlőt kapott a Hyundai Ioniq 5

Annyira belemerült a sofőr a telefonja nyomkodásába, hogy azt sem vette észre, egy rendőr nézi fél méterről

További cikkeink a témában
Új sorozat a Playeren: Akarok egy kutyát! Kattints az első részért!
Hirdetés