Scuderia Ferrari → Scuderia Ferrari Mission Winnow → Scuderia Ferrari  – mindez bő egy hónapon belül –, és most újra a Scuderia Ferrari Mission Winnow nevet szeretnék a maranellóiak.

A Ferrari hivatalosan Scuderia Ferrari Mission Winnow néven kezdte volna meg az idényt, ám elővigyázatosságból* a szezonnyitóra visszaváltoztatta a nevét Scuderia Ferrarira, plusz minden Mission Winnow-logó és feilrat lekerült az autóról, illetve teljes személyzet csapatruházatáról, a versenyzők overaljáról és sisakjáról, valamint a berendezésekről.

*A "Mission Winnow" az olasz istálló főszponzorának, a dohányipari óriás Philip Morrisnak a füstmentes technológiák népszerűsítését szolgáló projektje, ám a megjelenés mögött sokan trükközést sejtenek, mondván a Ferrari rejtett formába próbálja meg reklámozni a közismert dohányterméket. Ausztráliában nagyon szigorúak a dohánytermékekre vonatkozó jogszabályok, ezért inkább nevet és külsőt váltottak az olaszok.

Most viszont hogy megvolt az Ausztrál Nagydíj, a maranellóiak névváltoztatási kérvényt nyújtottak be az FIA-hoz, hogy a Bahreini Nagydíjtól kezdve ismét Scuderia Ferrari Mission Winnow névvel szerepelhessenek a nyilvántartásban – a sporszabályzat szerint hét napra van szüksége egy ilyen változtatás végrehajtásához. Az jó kérdés, hogy az FIA meddig tűri ezt azt állandó névcserét.

Az első futamon nem hozott szerencsét a változtatás, mondjuk legalább az ausztrál hatóságok nem büntették meg az olasz istállót.

Nemcsak a Ferrarit, de a szezonját is temetik

Hatalmas pofára esés lett a szezonnyitó az olaszok számára a baromi jól sikerült téli tesztek után.

(Forrás / fotó: Racefans / Scuderia Ferrari)

És ezt olvastad már?
Olyan brutális lett az Asus kézikonzolja, hogy jó eséllyel letarolja a gamer piacot
További cikkeink a témában
Sikeres nők a szoftveriparban - ilyen volt a Lányok Napja a memoQ-nál
Hirdetés