Felipe Massa azt mondta, Fernando Alonsonak vannak “jóbarátai” a Forma-1 rendezői között, miután a spanyol megúszott egy büntetést ütközése után a Williams pilótájával Austinban.

Massa a hatodik helyen futott, üldözve a Toro Rossos Carlos Sainzot a vasárnapi Amerikai Nagydíj utolsó harmadában, mikor a McLaren-Honda csillaga keresztezte a brazil útját és defektet kapott.

Az ügyet kivizsgálták a verseny után, végül úgy döntöttek, hogy nincs szükség további intézkedésekre, ami után Massa és a Williams csak füstölögtek.

“Az egyetlen gondolatom, hogy lehetnek “jóbarátai” a bírák közt – mondta Massa a riportereknek, a Mexikói Nagydíj hétvégéjét megelőzően. – Ha felülről nézed, lenyűgözőnek tűnik, amit csinált. Ha a belső kamerájából nézed, akkor messze volt. Nem volt elég közel, hogy megpróbáljon előzni. Nem fékezett. Aztán mikor megtette, blokkolta a kerekeket és belém jött. Ha nem lettem volna ott, akkor soha nem ment volna keresztül azon a kanyaron. Soha. Amit egyértelműen a stewardoknak kell értékelni, nekik kell, hogy döntsenek. Néha egy kicsit ellentmondásos, néha nem. Néha talán helyes, néha meg nem. Később Sainzot is úgy előzte meg, hogy elhagyta a pályát. Legalább az egyik eset miatt büntetést kellett volna kapnia, ahogy sok más pilóta is kapna, ha ilyet tenne.”

És ezt olvastad már?
200-zal az autópályán, 30-cal a faluban a 2,5 tonnás halványzöld német villanytankkal, az Audi Q8 e-tronnal
További cikkeink a témában