A brazil pilóta elárulta, hogy kik voltak a legkeményebb csapattársai.

Hamarosan visszavonul Felipe Massa, az egyik legidősebb pilóta a rajtrácson, aki kifejtette, hogy Michael Schumacher és Fernando Alonso volt a két legkeményebb csapattárs, akikkel a 250 futamos karrierje során találkozott.

Massa 2002-ben a Sauber színeiben debütált a Forma-1-ben, majd 2006-tól a Ferrari pilótája lett, majd 2014-ben csatlakozott a Williamshez.

„Alonso mindig is nagyon jól bánt velem, sosem voltak problémáink. De mindig kedvesebb volt velem szemtől-szemben, mint ahogyan azt a hátam mögött tette” – mesélte Massa.

A két versenyzőnek mai napig akad néha egymással problémája, de például a mostani mexikói futam után a hiszti helyett inkább békejobbot nyújtott a spanyol a volt csapattársának.

„Rám nézett és fura volt, aztán adott nekem egy ölelést. Visszanéztem rá és azt mondtam neki, hogy elég nagy hülye volt de azért még szeretem…majd ezen elkezdtünk nevetni.”

Schumacherről is szép emlékei vannak a brazilnak, akivel csak egy szezont húzott le, de úgy érezte, hogy mester és a tanítványa viszonyban voltak egymással.

„Nagyon nagy befolyással volt a karrieremre, és nagyon jó barátom volt. Meglátogattam, amikor kómában volt, és nem volt egyszerű dolog ott állni.”

Massának mindenestre nagyon különleges hétvégéje lesz, ugyanis hazai közönség előtt versenyezhet, a Forma-1-ben utoljára.

„Interlagos az én otthonom. Itt nőttem fel. Nagyon jó lesz itt versenyezni utoljára. Fantasztikus ez a pálya. Minden körét várom már, és nagyon fogom élvezni. Remélem, hogy jó eredménnyel tudom majd zárni a versenyt. Kétszer nyertem már itt és sokszor végeztem dobogón, és nagyon jó lenne még egyszer utoljára fent állni.”

És ezt olvastad már?
200-zal az autópályán, 30-cal a faluban a 2,5 tonnás halványzöld német villanytankkal, az Audi Q8 e-tronnal
További cikkeink a témában