Az MX-5 az egyik kedvenc Mazdánk, és nemcsak nekünk, hiszen régóta ez a világ legnagyobb számban eladott roadstere. Most egy olyan példányt mutatunk, amit ugyan 1990-ben gyártottak, de olyan állapotban van, mintha új lenne.

Ritka és méregdrága sportkocsikat szoktak megőrizni olyan állapotban, mint amilyennek ez a Mazda örvend, miközben az MX-5 első generációja már betöltötte a harmincat, és egyre kevesebbet találsz belőle kifogástalan állapotban. A képeken látható autó kivétel, nemhogy megkímélték, hanem sosem használták, ezért éppen olyan, mintha új lenne.

1990-ben gyártották, és az Egyesült Államokban adták el ezt a jól felszerelt Mazdát, amit mostanáig az első tulajdonosa őrizgetett. Szakszerűen tárolta, rendszeresen karbantartotta és időnként megjáratta, de csak annyira, hogy ne kerüljön bele sok kilométer.

Mostanra is csak 492 mérföldet mutat az órája, ami 792 kilométernek felel meg.

A 29 éves, de még bejáratós roadster állapota megdöbbentő,

nemcsak a felnijei és a festése makulátlan, de a műanyag elemek és a vászontető is újszerű, sőt még a kárpitok is. Az ohiói MBP Motorcars kínálta nemrég egy új modell áráért, körülbelül hétmillió forintért, és hihetetlen ajánlat lenne, de már el is vitte valaki ennyiért.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Legendás őseivel kanyarog az új Countach ezeken a képeken