Nagy szenzációt keltett a tavalyi goodwoodi fesztiválon egy aprócska elektromos sportautó, ami új rekordidőt autózott a pályán. Most bejelentették, hogy kisebb sorozatban gyártásba is kerül a McMurtry Spéirling.

2022-ben új rekordert avattak a goodwoodi fesztivál szalmabálákkal övezett pályáján, amit 39 másodperc alatt teljesített egy addig ismeretlen brit sportautócska, a McMurtry Spéirling. Max Chilton egykori Formula–1-es pilótával a volánjánál olyan gépeket előzött meg, mint a Nissan GT-R Nismo, a Porsche 911 GT2 RS és a BMW M4 CSL.

A Spéirling titka a felépítésében rejlik, ugyanis alig egy tonnát nyom, miközben két elektromotorja több mint 1000 lóerővel hajtja a hátsó kerekeket.

A Brabham hetvenes évekbeli Formula–1-es autójához hasonlóan ventilátor szorítja ki alóla a levegőt, így már álló helyzetben is két tonna leszorítóerővel büszkélkedhet, kanyarban pedig az oldalgyorsulása a 3 g-t is elérheti.

Az aprócska, mindössze 3,45 méter hosszú, 1,58 méter széles és 1,02 méter magas sportkocsi 305 km/órát képes elérni, míg a 60 kilowattórás akkumulátorát kevesebb, mint húsz percbe telik feltölteni. A McMurtry Automotive idén Goodwoodban már a gyártásba kerülő változatot mutatja be, amiből csak száz példányt készítenek, egyenként közel egymillió euróért.

Ez is érdekelhet:

Mi ez a furcsa autócska, ami rekordot döntött a goodwoodi pályán?

A mini Batmobile neve McMurtry Spéirling, és baromi gyors.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Moszkvics ilyen nagy még nem volt, mint a legújabb

További cikkeink a témában