Azt hinnénk, annyiszor elhangzott már, mennyire rossz ötlet a forgalommal szemben hajtani az autópályán, hogy mindenki felfogta, de a jelek szerint még akadnak olyan sofőrök, akiknek nem esett le, hogy a sajátjukon kívül mások életével is játszanak.

Az elmúlt napokban ismét több olyan elképesztő eset történt, amikor forgalommal szemben hajtottak a forgalmas M3-as autópályán és M0-s autóúton, ezzel saját magukon kívül a többi közlekedőt is veszélybe sodorva.

A hírek szerint az M0-on a sofőr a középső sávban haladva állóra fékezett, majd megfordult az autóút kellős közepén és úgy haladt tovább a leállósávban. Az M3-ason a sofőr pedig legalább 4-5 kilométeren keresztül haladt a forgalommal szemben a belső sáv szélén.

A megdöbbentő eseteket a Magyar Közút kamerája is rögzítette:

Szerencsére baleset ezúttal nem nem történt (mint itt), de a közútkezelő szakemberei nem győzik hangsúlyozni, mennyire életveszélyesek ezek a manőverek.

A legfontosabb, ha eltévesztünk egy kijáratot egy gyorsforgalmi úton, soha ne forduljunk meg vagy tolassunk vissza! Álljunk meg egy pihenőhelyen és tekintsük át a lehetséges útvonalat, figyeljük a közúti jelzéseket, útirányjelző táblákat! Segítséget is kérhetünk az Útinformtól a 06-1-336-2400 telefonszámon.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Francia autó is kaphat nulla csillagot az európai törésteszten
Zsarolóvírust kaptál? Ezeket tegyük meg napjaink legveszedelmesebb informatikai fenyegetése, a zsarolóvírus ellen!