A Grand Cherokee eddig a Jeep legnagyobb modellje volt, de ez hamarosan változik. Az idén érkező új generációból előbb a nyújtott tengelytávú, hétüléses kivitelt mutatták be, Mercedes helyett Alfa Romeo-alapokon.

Itt volt az ideje a Jeep Grand Cherokee modellváltásának, mert a jelenlegi szériát még 2009-ben mutatták be, és a Mercedes-Benz M-osztállyal osztozott a műszaki alapokon. A márka jelenleg a Fiat Chrysler alá tartozik, ezért az új generáció tervezését tiszta lappal kezdték, és azt a padlólemezt használták hozzá, amit az Alfa Romeo Giulia és Stelvio számára fejlesztettek.

A Grand Cherokee eddig is elég nagy volt, de mostantól nyújtott tengelytávú változatban is készül,

a Jeep ezt mutatta be először. A jelenlegi modellhez képest a hossza 38 centivel 5,2 méterre, a tengelytávja 18 centivel 3,09 méterre nőtt, amivel a legnagyobb szabadidő-terepjárókkal is felveheti a versenyt. Még az idén számíthatunk a rövidebb változat leleplezésére is.

A dizájnról azonnal felismered az új modellt, ami szögletesebb karosszériát, laposabb fényszórókat és hűtőmaszkot, és széles fénycsík formájú hátsó lámpákat kapott. A belső teret is teljesen újratervezték, 10,3 colos műszeregységgel és felszereltségtől függően

8,4 vagy 10,1 colos érintőképernyővel, head-up displayjel, a bőrüléseket szellőztetéssel és masszázzsal is ellátták.

A hosszabb Grand Cherokee természetesen hétüléses, és hét ülés mögött is marad 484 liter a poggyászoknak. Öt üléssel már 1328 literes a csomagtér, mind a két hátsó sort lehajtva pedig 2395 literrel számolhatunk. A motorkínálatról egyelőre csak annyit árultak el, hogy

a 3,6 literes V6-ost és az 5,7 literes V8-ast is megtaláljuk majd a gépházban, később plug-in hibrid kivitele is lesz.

Az újdonság rövidebb karosszériával és talán dízelmotorral szerelve később az európai piacra is megérkezik, és hamarosan már egyébként sem a Grand Cherokee lesz a legnagyobb Jeep, később ugyanis sorozatgyártásba kerül a tanulmányként már megmutatott, még hatalmasabb és még fényűzőbb Grand Wagoneer.

Mutatunk még néhány képet az új Grand Cherokee-ról:

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Megcsinálták a kétkerekű Ladát, és rögtön kiderült, miért nem volt eddig kétkerekű Lada