Az illegális autóimportőrök ellen hirdettek harcot a Fülöp-szigeteken, az adócsalók elrettentésére pedig be is zúzzák az értékes sportautókat.

Egy éve foglalták le a Fülöp-szigeteken a hatóságok azt a McLaren 620R-t, amit a beviteli papírjaiban Porsche Caymannak próbáltak feltüntetni, hogy elkerüljék a nagy összegű adófizetést. A manilai kormány azonban nem nézi jó szemmel az ehhez hasonló csalásokat, ezért újabban simán bezúzza azokat az autókat, amiket ilyen módon vittek az országba.

A 620R a McLaren versenyautójának utcai használatra alkalmas változata. A 4 literes biturbó V8-as motorja 620 lóerőre képes, ezzel 2,9 másodperc alatt gyorsul százra és 322 km/óra a végsebessége.

A legutóbbi akció során a McLaren mellett egy Bentley Continental Flying Spur és egy Porsche 911 Carrera S is a munkagép alá került.

A manilai elnök még 2017-ben rendelte el az illegálisan importált járművek megsemmisítését annak bizonyítására, hogy a kormány komolyan gondolja az adócsalók visszaszorítását.

Csak 2018-ban közel 100 autót zúztak be, összesen 6 millió dollár értékben.

A csalók elrettentésére a pusztításnak minél nagyobb nyilvánosságot kerítenek, bár a rombolás hatásossága megkérdőjelezhető, hiszen még az elmúlt évben is több tucat illegálisan importált autót fogtak el, a legutóbbi alkalommal megsemmisített autók értéke elérte az egymillió dollárt.

Ez is érdekelhet:

Beperelte a rendőrséget, mert bezúzták a lefoglalt Ferrariját

Miközben ő Dubajba menekült a börtönbüntetés elől.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

További cikkeink a témában