Tisztán elektromos hajtású változatban is bemutatta összes típusát a Smart, a Fortwo és Forfour pedig a piac legkisebb és legolcsóbb zöld rendszámos autója lehet.

Az előző generációkhoz hasonlóan az új Smartok is elkészültek tisztán elektromos hajtású változatban. Minden típusát villanyosította a gyártó, így a Fortwo és a Forfour is bemutatkozott Electric Drive kivitelben.

Mindegyik típus 82 lóerőre és 160 Nm nyomaték leadására képes elektromotort kapott, amellyel 130 km/órás végsebesség érhető el. A 17,6 kilowattórás akkumulátor elég arra, hogy 160 kilométert megtegyél egy feltöltéssel. Utána a gyorstöltővel 45 perc alatt 80 százalékos töltöttség érhető el, de a hagyományos, otthoni konnektorról is gyorsabb lett a töltés, csak fele annyi időt vesz igénybe, mint korábban.

Az autóhoz okostelefonos alkalmazás is tartozik, amivel nyomon követheted, hol tart a töltés, akkor is, amikor távol vagy az autótól. Sőt, még azt is be tudod állítani, hogy mire az autóhoz érsz, a kívánt hőfokra hűtse vagy fűtse az utasteret, amíg a konnektoron lóg, hiszen addig sem az autó akkumulátorából pazarolod erre az energiát.

2017-ben kezdődik a forgalmazás, és bár az árakat még nem árulta el a Smart, könnyen lehet, hogy a piac legolcsóbb zöld rendszámos autója lesz a Fortwo Electric Drive. A Fortwo Cabrio pedig az egyetlen elektromos hajtású kabrió lesz, amit újonnan megvehetsz.

És ezt olvastad már?
Sebastien Loeb fantasztikus formában van, megnyerte a rali-világbajnokság hibrid korszakának első futamát