Spoiler: egy ausztrált, de nem azt, akire elsőre gondolnál.

Sebastian Vettel Forma–1-es pályafutása során számos csapattársat elfogyasztott, – így sorrendben – Robert Kubica, Nick Heidfeld, Vitantonio Liuzzi, Sébastian Bourdais, Mark Webber, Daniel Ricciardo, Kimi Räikkönen és Charles Leclerc személyében.

Kissé meglepő, de a négyszeres világbajnok – a nála egyébként 11 évvel idősebb – Mark Webbert tartja valaha volt legkeményebb csapattársának, akivel még a Red Bull-os évek alatt versenyeztek egy istállónál. Vettel természetesen meg is indokolta, miért éppen az ausztrál versenyzőre esett a választása:

„Abban az időben ő már valamivel előrébb járt a karrierjében, ráadásul sokkal érettebb volt, mint én. Ez pedig elég jót tett a házon belüli versengésnek.”

A két pilóta kapcsolata egyébként nem mindig volt felhőtlen, ugyanis a pályán kívül is csatároztak egymással, de a német elmondása szerint már jól kijönnek egymással.

Elsőre azt gondolta volna az ember, hogy a négyszeres világbajnokot utolsó Red Bull-os évében legyőző Daniel Ricciardo lenne az, de nem. Persze Vettel elismerni, hogy az ausztrál erős ellenfél volt.

A németnek jövőre új csapattársa lesz Lance Stroll személyében, ugyanis 2021-ben már az Aston Marttinná alakuló Racing Pointnál fog versenyezni, vagyis akár még ez is változhat.

"Ez rohadt okos lépés volt Vettel részéről"

Vajon újra felfelé fog ívelni a most 33 éves Vettel pályafutása?

(Forrás: gpblog.com, fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Kevesen szenvedtek tankolással annyit, mint ez a szőke mercedeses hölgy