Nem is a baleset oka volt furcsa, hiszen kábítószerfogyasztás és gyorshajtás okozta, hanem a következménye, a becsapódó Tesla szétrepülő darabkái ugyanis elég különös helyeken kötöttek ki.

Az oregoni Corvallis városának rendőrsége osztotta meg egy baleset furcsa történetét, amiben egy Tesla Model 3 vezetője több mint 160 km/órás sebességgel hajtott, de elvesztette az uralmát a jármű fölött, két fát letarolva egy villanypóznába csapódott, és az elektromos autó szanaszét repülő alkatrészei egészen különös helyeken kötöttek ki.

Az autó padlójába épített akkumulátor cellái szerteszét szóródtak, és két közeli lakásba is berepültek az ablakokon át.

Most figyelj: az egyikben egy akkucella eltalálta a lakót, aki szerencsére nem sérült meg, míg a másikban az ágyra esett, és a felhevült akkumulátor meg is gyújtotta az ágyneműt. A baleset további furcsa következménye, hogy a Tesla kiszakadó kereke egy emeleti lakás falának csapódott, és úgy megrongálta a falban lévő vízvezetéket, hogy elárasztotta a fürdőszobát és az alatta lévő helyiséget is.

A tűzoltók közel három órán át szedegették össze a ceruzaelem-méretű akkumulátorcellákat a baleset helyszínéről,

és figyelmeztették a környéken lakókat, hogy további darabok maradhattak, ami veszélyes lehet, egy megsérült burkolatú akkumulátor ugyanis magától is kigyulladhat.

A sofőr megpróbált elmenekülni a helyszínről, de három sarokkal odébb elfogták, és a kórházba szállították, ahol kiderült, hogy kannabiszt fogyasztott, a rendőrség gondatlan vezetéssel és cserbenhagyással is gyanúsítja. Az eset tanulsága azon kívül, hogy a modern autókban egy ilyen nagy erejű becsapódást is sértetlenül meg lehet úszni, az, hogy

az elektromos autók balesetei olyan paranormális jelenségeket is eredményezhetnek, mint a kigyulladó ágynemű.

(via)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Európában is kapható lesz az elektromos Fisker Ocean