Az elektromos autóknak kötelező figyelmeztető hangot kiadniuk, hogy a gyalogosok észlelhessék őket, de a Skoda ezen is túlmegy egy lépéssel.

Az elektromos hajtásban éppen azt lehet szeretni, hogy csendes, méghozzá annyira, hogy az autógyártóknak kötelező a gyalogosokat figyelmeztető hangjelzést beépíteniük a villanyautókba. De nemcsak ezért érezzük, hogy hiányzik a zaj az elektromos autókból, hanem azért is, mert a gyorsulás élményéhez évtizedek óta hozzátartozott a sebességgel arányosan változó hang.

Ha van hangja, jobban élvezzük a gyorsulást, és ez az elektromos autókra is igaz lehet

Az elektromos autók gyártói erre is kitaláltak megoldást, a villanyautók gyakran befelé is sugároznak mesterséges hangot, amivel aláfestik a vezetés élményét. Minden típusnak más lehet a hangja, a BMW-nél egyenesen az Oscar, Grammy- és Golden Globe-díjas filmes zeneszerző,

Hans Zimmer komponálja meg az elektromos autók hangját, például a hamarosan érkező iX3-ét.

Renzo Vitale és Hans Zimmer alkotják meg a jövő BMW-inek hangját
Hans Zimmer házi stúdiója Los Angelesben. Nem rossz...

A Škoda is most vezeti be az első eleve elektromosnak tervezett autóját,

és az Enyaq iV nemcsak a kristálymintájú fényszórójáról vagy a háttérvilágítású hűtőmaszkjáról lehet híres, hanem arról is, hogy milyen hangot ad ki menet közben. Nem a belsőégésű motorok és a kipufogók hangját utánozza, az biztos, hanem minden eddigi elektromos autóénál jobban űrhajószerű lesz. Hallgasd csak:

Mit gondolsz a Skoda Enyaq iV hangjáról?

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Kalea elment megtankolni a McLarent, mi pedig megmutatjuk