Persze nem versenyzésre készül a terepjárójával a Mercedes, csak egy izgalmas prototípust építettek a G-osztályból, ami ebben a formában szinte már műalkotásnak számít.

A Project Geländewagen a Mercedes és Virgil Abloh együttműködéséből született, akit arról ismerhetsz, hogy a Louis Vuitton kreatív vezetője, de saját bevallása szerint művész, dj, rapper és producer is. Nem csoda, hogy a G-osztályból épített prototípus sem egy célszerű koncepció, hanem inkább egy merész álom valóra váltása.

Eredetileg is a német Geländewagen, azaz terepjáró szóról kapta a nevét a G-osztály, de ez a változata teljesen alkalmatlan a terepjárásra.

A feltűnő koncepciót a DTM versenyautók stílusában alkották meg, áramvonalasabbra alakított karosszériával, aszfaltig ültetett futóművel, a jellegzetes teli kerekekkel és versenyabroncsokkal.

Nem a luxust sugározza a Project Geländewagen belső tere sem, amit teljesen megszabadítottak a nemes anyagoktól,

a szimpla fehérséget a színes övek és bukócsövek oldják. A G-osztály teljesen digitális műszeregységét analóg számlapokra cserélték, a kormánykereket pedig a Formula–1-es versenyautók stílusában alakították át.

A technikáról nem esik szó, de ha került bele motor, biztosra vennénk, hogy a Mercedes-AMG G 63-ból származó 4 literes biturbó V8-as az,

ami gyárilag is 585 lóerőre képes. A Mercedes vezető dizájnere, Gorden Wagener és Virgil Abloh közös alkotása csak egyetlen példányban készült, és a lenyűgöző fotósorozat láttán szívesen megnéznénk mozgásban is.

Ez is érdekelhet:

Maybach kabrióként is itt a legőrültebb G-osztály

S-osztályhoz mérhető kényelem egy 22 colos kerekeken gördülő kabrió terepjáróban: ez az új Maybach.

És ezt olvastad már?
Nem mindennapi látvány a hegyi szerpentinen kanyargó Bugatti Divo