Ha nem is vagy oda a kamionokért, de gyűjtöd a modellautókat, akkor mostantól egy ilyen Mercedes-Benz Actros vontatóra is fájhat a fogad, ami egyszerre hat kisautót szállíthat, méghozzá elég látványosan.

A Mercedesnél nemcsak életnagyságú, hanem kicsinyített autókat is árulnak, és a vitrines kollekciójuk eddigi legnagyobb tagja érkezett meg. Az 1:18 méretarányú Actros autószállító csak az eredetihez képest kicsi, hiszen a teljes hossza 113 centiméter, és rakomány nélkül is 10 kilogrammot nyom.

A modellautók szállítására tökéletes Actros lenyűgözően élethű lett.

A fülkét előredöntve láthatóvá válik a motor, az ajtókat kinyitva megnézheted a valósághű belső teret, és a közel egy méter hosszú vontatmánnyal együtt hat modellautónak lehet rajta látványos helye.

A trélert a modellautó-gyártásban elismert NZG közreműködésével fejlesztették, a munka tíz hónapot vett igénybe. A vontató mintegy 500 alkatrészből áll, amit 225 csavarral szereltek össze. Minden, ami az eredeti járművön mozgatható, a kicsinyített másán is az.

Az Actros, ami a haszonjárművek között elsőként kapta meg a kamerával helyettesített visszapillantó tükröket, a modellváltozatában is felvonultatja ezt a high-tech extrát.

Nem lesz visszapillantó tükör a Mercedes legújabb kamionján

Innovációkkal jön az új Actros nyerges vontató.

A Mercedes webshopjában már rendelhető tréler 630 euróba, azaz 200 ezer forintba kerül.

Ha még nem tudnád, mivel töltsd fel a vontatót, a Mercedesnek arra is van megoldása. A képeken a legújabb 1:18 méretarányú modellautók láthatók az A-osztálytól a négyajtós AMG GT-ig, amelyek 80-120 eurós, azaz 25-40 ezer forintos áron szerezhetők be.

Ez is érdekelhet:

A képet nézve alig hiszed el, hogy ez nem az igazi McLaren Senna, hanem a makettje

Tökéletesre sikerült, és méregdrága az 1:8 méretarányú modellautó.

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
További cikkeink a témában