Kinek kéne kétüléses kabrió, amikor a Mercedes új C osztályos kombija egy 490 literes csomagtartóval megtoldott igazi remekmű.

Persze jó alapanyagból könnyű dolgozni: a kombi változat szinte teljesen megegyezik a szedánnal, ugyanúgy van belőle sportosabb és elegánsabb kivitel is, a németek a kocsi hátulján kívül gyakorlatilag semmin sem változtattak.

A 490 literes (vagy az üléseket lehajtva 1510 literes) csomagtartó persze nyilván nem vetekedhet mondjuk egy Skoda Octavia rakodóterével, de ahhoz éppen elég tekintélyes méretű, hogy ne kelljen kompromisszumokat kötni. És azt mondtuk már, hogy mennyire jól néz ki?

A motorválasztékban szintén nincs különbség a szedánhoz képest, 115 és 204 lóerő közötti dízel, valamint 156 és 333 lóerő közötti benzines motorokból válogathatunk, de a későbbiekben érkezik egy dízeles és egy benzines hibrid változat is. Az Estate-ben immár megtalálhatjuk a Mercedes Connect rendszert is, amellyel a tulajdonos a távolból is kapcsolódhat az autóhoz, és többek között a benzinszintet is ellenőrizheti.

És ezt olvastad már?
A Szellemirtók-stílusú kombi Ladára nincsenek szavak
Nem könnyű elkezdeni a futást, de most Nyári Dia is segít benne