Frissített megjelenéssel és gazdagabb alapfelszereltséggel tartja fenn töretlen népszerűségét a Mercedes-Benz CLA négyajtós kupé és sportos kombi változata, melynek hajtásához mild hibrid rendszer csatlakozik a finomabb és takarékosabb működésért.

2019 óta van piacon a Mercedes-Benz CLA négyajtós és Shooting Brake változata, de mintha egy percet sem öregedett volna az évek alatt. Mostanra azonban életciklusa felénél jár, ezért óvatosan frissítették a sminkjét a sikermodellnek.

Új rajzolatú lökhárítók vannak a faceliftes CLA-n és a LED-es lámpák menetfénye is részletesebb kidolgozású.

Semmi drámai változás nem történt, a CLA-k maradtak arányos és sportos megjelenésű kompaktok, melyek erős belépőt jelentenek a Mercedesek világába. Mostantól az alapfelszereltség része az adaptív fényszóró és a tolatókamera is, a színek között pedig egy új kék árnyalat jelent meg.

Utasterében már szériában 10,25 colos átmérőjű központi érintőképernyőn keresztül lehet vezérelni az MBUX fedélzeti rendszert. A különböző nézeteket kínáló digitális óracsoport azonban alapból 7 colos és csak felár ellenében szerelik a 10,25-ös verziót a CLA-ba. Az okostelefonok csatlakozása és töltése vezeték nélkül is megoldható, de bőven van USB csatlakozó is a fedélzeten.

Műbőr komfortülések helyett kérhető újrahasznosított anyagból készült szövetkárpit is.

Ez nemcsak azoknak lehet fontos, akik előnyben részesítik a vegán hamburgert, hanem az újrahasznosított anyagok használata jelentős lépés a Mercedesnek is a szén-dioxid semlegesség felé vezető úton.

Minden benzinmotorhoz 48 voltos mild hibrid rendszer csatlakozik, amivel a motor leállítása és újraindítása simábban működik, de hatékonyabb a fékenergia visszanyerés és besegít gyorsításkor. A konnektorról tölthető hibrid modellek (CLA 250 e) villanymotorja már önmagában 109 lóerős teljesítményű (80 kW) és 300 Nm nyomatéka van, egy feltöltéssel pedig akár 80 kilométert is elmennek.

Mercedes-Benz CLA 180 nevű alapmodelljének 1,3 literes, négyhengeres turbómotorja 136 lóerős és 230 Nm nyomatéka van, amivel 9,4 másodperc alatt gyorsul százra és 216 km/óra a végsebessége.

Ez is érdekelhet:

A kecskeméti Mercedes CLA is zöld rendszámos hibrid lesz

Konnektorról tölthető lesz a kupéformájú Mercedes.

Stílus kompakt méretben – Mercedes-Benz CLA menetpróba

Kipróbáltuk a kecskeméti gyárban készülő dögös négyajtóst.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában