Mercedes–Benz GLE Coupénak hívják, és nem meglepő módon egy eléggé böhöm, kupészerű, ötajtós szabadidő-autó.

Az X5-ös alapjára épített, de annál kevésbé praktikus, cserébe jóval feltűnőbb X6-ost úgy emlegették anno, mint az első SAC-t, azaz sport activity coupét. Valamiért a Daimler nem úgy említi a GLE Coupét, mint egy újabb SAC-t, ettől függetlenül nem kérdés, hogy a BMW X6-os ellen küldik a piacra.

Az oldalnézet gyakorlatilag tökéletesen X6-os, persze Mercedes-orral, -farral és -stílusjegyekkel – nem olyan merész, mint a korábbi, Concept Coupé SUV nevű tanulmány, eltűnt a hátsó lámpákat összekötő fénycsík, de az eredmény harmonikus és mercedeses, a célközönségnek garantáltan tetszeni fog.

A Concept Coupé SUV

Reflexből a sportosság ugrik be a kupékkal kapcsolatban az embereknek, a sportos jármű építéséről szóló technológiai leírásokban viszont általában nem a nagy test, nagy tömeg és magas súlypont szerepel alapfeltételként. Igaz, a BMW is kihozta az X6-osból, amit lehetett, méretét és tömegét meghazudtolóan jó és közvetlen érzés vezetni, ha ebben is hasonlóan nagyot dob a Mercedes, akkor nagy baj nem lehet.

A teljesítményre valószínűleg nem lesz panasz, hiszen már az alapmotor is a tekintélyes nyomatékú, 258 lóerős V6-os dízel lesz, a másik véglet az X6 M alternatívája, az 5,5 literes, biturbó V8-as benzines AMG változat lesz 500+ lóerővel. Ma már nem evidens a szabadidő-autók között, ezért leírjuk: a GLE Coupé minden változata összkerékhajtású.

Biztosan eszedbe jutott már a körúti dugóba zárva, legalább néha (értsd: amikor kedved van) milyen jó lenne a sínen menni kicsit, persze nem villamossal. Volt, hogy a hatodik kört tetted meg a háztömb körül parkolóhelyet keresve, miközben bárhol megállhattál volna a második sorban. Vagy a járdán. Vagy a kereszteződésben. Hiába egészítetted ki ökölrázással az üvöltözésedet, csak mosolyogtak rád.

De nem engedtél az egyre fokozódó nyomásnak: nem akartál X6-ost.

A GLE Coupé tehát számodra a választás szabadsága, a régóta várt alternatíva. A januári Detroiti Autószalonon mutatkozik majd be hivatalosan, utána mehetsz rendelni.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Brutális elektromos pályagéppel rukkolt elő a Škoda

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés