Ha az SLS AMG önmagában nem lett volna elég feltűnő, a Mercedes teljesen elektromos hajtású szuperautójának ez a példánya rikító fényezést is kapott. A valaha készült kilenc példány egyike eladó.

A tisztán elektromos hajtású sportautók irányába tett első lépések egyike volt az SLS AMG villanymotoros változata, amit a Mercedes a párizsi autószalonon állított ki 2012-ben. A tervek úgy szóltak, hogy 2013-tól összesen 100 példányt készítenek belőle, de az érdeklődés hiányában csak kilenc született, most ezek egyike vált eladóvá.

A SLS AMG Electric Drive változata nem okoz csalódást, ami a teljesítményét illeti.

Mind a négy kerékhez került egy elektromotor, ezzel a szuperautó legnagyobb teljesítménye 750 lóerő, a maximum nyomatéka 1000 Nm. A bemutatása idején a világ leggyorsabb sorozatgyártású elektromos autójának és legerősebb Mercedesének számított.

Az elektromos SLS AMG 3,9 másodperc alatt gyorsul százra, ami ugyan három tizeddel több idő, mint amire a V8-as változatának szüksége volt, de az autóba épített 60 kilowattórás lítiumion akkumulátor miatt 560 kilogrammal nehezebb is volt nála.

A hatótávja még ezzel sem számított átütőnek, a gyári adatok szerint is csak 250 kilométert ment el egy feltöltéssel.

A képeken látható példányt Svájcban vásárolták újonnan, jelenleg Hollandiában található, és

bár egy rendszámos, közúton is használható autó, még alig vezették, csak 3800 kilométer van benne.

Az összes többi SLS AMG-nél feltűnőbbé teszi a rikító Green Electric fényezés, a fekete kerekek pereme és a fekete bőrkárpit varrása is ebben a színben pompázik.

Az SLS AMG Electric Drive a Mercedes egyik első lépése volt az elektromos autók felé, a fejlesztése során szerzett tapasztalatokat használták fel a későbbi sorozatgyártású modellekhez. Új korában nem kapkodtak érte, amire a 416 500 eurós ára is magyarázat lehet, de

befektetésnek kiváló, ezt a példányt épp 1 050 000 euróért hirdetik az RM Sotheby’s kínálatában.

Ez is érdekelhet:

Benne van a száguldás ígérete ezekben az SLS AMG-ről készült képekben

Ráadásul a legizmosabb Black Series változatról van szó.

És ezt olvastad már?
Olyan brutális lett az Asus kézikonzolja, hogy jó eséllyel letarolja a gamer piacot
További cikkeink a témában