Robusztus külső és az A osztályhoz képest kicsit átvariált belső jellemzi a Merci kompakt crossoverének tanulmányváltozatát.

A Kínában bemutatkozó tanulmány valószínűleg nem sokban különbözik az őszi Frankfurti Autószalonra tartogatott szériamodelltől, így már most nyugodtan kijelenthetjük, hogy az A osztály alapjaira egy kifejezetten jellegzetes kompakt crossovert építettek a Mercedes mérnökei. A 4,38 méter hosszú, 1,97 méter magas és 1,57 méter széles kocsi sokkal robusztusabb benyomást kelt a ferdehátú A osztálynál, csupán az azonos, 2,69 méteres tengelytáv árulkodik a közös padlólemezről.

A bátor formatervnek köszönhetően a GLA közel sem hasonlít annyira az A osztályra, mint a Detroitban bemutatott CLA, a crossover-stílusjegyekről pedig a tetősín, a lökhárító alatti védőlemez, megemelt hasmagasság és húszcolos felnik gondoskodnak.

Belül a kocsi nem sokat változott, ugyanaz a kompakt Merciknél megszokott műszerfal fogad, amit az A osztálynál és a CLA-nál, csupán a látványos szegélyek, a bőrkárpit és néhány apróbb változás a műszerfalon jelzi, hogy egy GLA belsejét látjuk.

A crossover hajtáslánca szintén megegyezik az alapjául szolgáló ferdehátúéval: a koncept változatba egy kétliteres, 211 lóerős turbómotor került, hétfokozatú duplakuplungos váltóval és 4Matic összkerékhajtással, de a jövőre érkező szériaváltozat már dízelmotorokkal is elérhető lesz, és feltehetőleg a 300 lóerős AMG modellre sem kell már sokat várni.

És ezt olvastad már?
Ha Hamilton rajhoz áll 2022-ben, negyvenszer többet kereshet a legrosszabbul fizetett F1-pilótáknál