Nem egy hagyományos márkakereskedés, amit a Pappas Auto nyitott a budapesti belváros szívében. A Matild Palace földszintjén lounge hangulatban fedezheted fel a Mercedes és a Maybach luxusát.

Autókereskedés a belvárosban? Budapesten volt ilyen, réges-régen a Szervita téren a Merkur kínálatát lehetett megtekinteni a kirakat mögött, de a kilencvenes évek elején a Porsche Hungária is a Deák téren nyitotta meg az első bemutatótermét. A márkakereskedések aztán praktikus okokból a városok peremére költöztek, ahol bőven lett helye a kiállítótérnek és a szerviznek. Most mégis a belváros szívében nyitott üzletet a Pappas Auto, és a legjobb helyen tette.

Az Erzsébet híd pesti hídfőjénél található az ikonikus palotapáros, amelynek déli részét

öt évig tartó felújítás után Matild Palace néven luxushotelként nyitották meg 2021-ben.

A világörökség részének számító palota 120 évvel ezelőtt Klotild Mária főhercegné védnöksége alatt épült, a 130 szobás hotel és a Michelin-csillagos Spago első európai étterme mellett pedig egy lenyűgöző kilátású tetőbár, és most a Pappas Auto Mercedes-bemutatóterme is helyet kapott.

Az utcáról belépve nem egy autószalon modern, de steril hangulata fogad, hanem egy otthonos lounge-ba léphetsz, ahol minden a Mercedes és a Maybach luxusáról szól. A dizájnos bútorok között két autót állítanak ki, és ezek egyike igazán érdekes. 2017-ben készült, és egyszer járt már Magyarországon, de még mindig lenyűgözően mutat

a Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet, ami legalább olyan hosszú, mint a neve, csaknem hat méter.
Az országúti jachttal azt mutatja meg a Mercedes, hogy milyennek képzelik a Maybach jövőjét.

A hajós utalást nemcsak a csónakszerűen elnyújtott hátsó része, vagy a jachtokéra hasonlító szélvédője erősíti, hanem a nyílt pórusú fapadló és a karcsú kormánykerék is. Az art deco stílusú tanulmányautó természetesen teljesen elektromos hajtású, a négy motorja összesen 750 lóerőre képes, amivel négy másodperc alatt gyorsulna százra, ha kipróbálnák.

A Vision 6-hez fogható luxusautót egyelőre nem kínál a Maybach, de a belvárosi bemutatóteremben a Mercedes teljes kínálatát meg lehet rendelni, és különleges szolgáltatásokkal is várnak, még a saját sofőrt is be lehet fizetni speciális vezetéstechnikai képzésre. A szalont február 23-án nyitják meg a közönségnek, és

érdemes ezen a napon a Matild Palace felé járni, mert csak ezen az egy napon látható itt a Maybach koncepcióautója.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Nagyon egyedi BMW-szerelvényt állítottak meg a német rendőrök