Max Verstappen belevaló túrával hangolt a miami futamgyőzelmére: otthagyta a nagyváros posh csillogását egy vérbeli helyi szórakozásért, a floridai mocsárban száguldásért.

A vb-címvédő az AlphaTauri pilótájával, Cunoda Jukival együtt nyugatra vette az irányt, a Miamitól két órára lévő, Naples városa melletti Florida Everglades mocsár, ahol 1949 óta űzik a „mocsárbuggy” versenyeket.

900 lóerős, 170 centis kerekű, V8-as buggyn száguldott a két pilóta a mocsáron át, a Florida Evergladesen.

Verstappenék mellett két Red Bull-sportoló, Jett Lawrence (Supercross 250 East Champion) és Zion Wright (tokiói olimpiai gördeszkás) is részt vett a futamon.

„Fogalmam sem volt, mit várjak ettől, aztán amikor megérkeztünk, sokkolt a látvány, mert soha semmi hasonlót nem láttam, nagyon vagány – mondta utóbb Verstappen. – Fantasztikus vezetni, és nagyon más, mint amihez hozzászoktunk. A Red Bullnál biztosak lehetünk abban, hogy időnként kipróbálunk őrült dolgokat, de ez egy új szintet jelentett.”

Cunoda a jet ski-hez hasonlította a buggyt, amivel csak némi gázelvétel után lehetett fordulni, mégis könnyebb volt, mint várta, és hamar hozzászokott.

(Forrás: Red Bull)

Ez is érdekelhet:

A leintés után változott a Miami Nagydíj végeredménye

A floridai versenyt követően is büntetettek a stewardok.

És ezt olvastad már?
Jópofa munkagépnek tűnik ez a platós Dacia Duster
.