Most megszerezheted a Miami Vice eredeti Ferrariját
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A fehér Ferrari Testarossa legalább annyira hozzátartozott a nyolcvanas évekbeli Miami Vice tévésorozathoz, mint Don Johnson és az ő fehér zakója. A filmben használt egyik autó most eladósorba került, és jó vételnek tűnik, ugyanis elég ígéretes állapotban vészelte át az elmúlt negyedszázadot.

Persze nem ezzel az autóval indult a Miami Vice, ahogyan James Bond sem ült rögtön Aston Martinba a Dr. No-ban. A Miami Vice első két évadában Sonny Crockett egy nyitott tetős Ferrari Daytonát vezetett, ami valójában egy replika volt egy Chevrolet Corvette alapján.

Az ilyesmire érzékeny Ferrari beperelte a producereket, majd megegyezett velük, hogy az egyik részben felrobbantják a hamis Daytonát, de kapnak két Testarossát helyette.

Meg is érkezett Maranellóból a két Ferrari feketében, de a producer Michael Mann fehéret szeretett volna. Az ugyanis jobban mutat az éjszakai felvételeken, amiből a Miami Vice-ban elég sok volt, ezért átfestették az autókat. A Testarossa különlegessége még, hogy ennek a változatnak csak a bal oldalán van visszapillantó tükör, azt viszont elég magasra szerelték az A-oszlopra. A 4,9 literes, 12 hengeres, 390 lóerős motor és az ötfokozatú váltó az eredeti benne. Több dokumentum is jár hozzá, amiben a Ferrari és a Universal Studios is igazolja az eredetiségét.

A képek szerint a két Testarossa egyike elég jól átvészelte az időt, ami a gondos tárolás érdeme. 1990-ben, a forgatás végeztével a 25 ezer km-t futott Ferrarit egy raktárba állították, és 25 évig ott is hagyták. 2014-ben feltették az eBay-re 1,75 millió dollárért, de akkor nem kellett senkinek, ahogyan egy évvel később egy kaliforniai árverésen sem. Most ismét aukcióra viszi a Barrett-Jackson Arizonában, és mivel nincs minimumára, valószínűleg el is viszik majd. Már csak egy fehér zakó kell hozzá.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.