Most megszerezheted a Miami Vice eredeti Ferrariját

A fehér Ferrari Testarossa legalább annyira hozzátartozott a nyolcvanas évekbeli Miami Vice tévésorozathoz, mint Don Johnson és az ő fehér zakója. A filmben használt egyik autó most eladósorba került, és jó vételnek tűnik, ugyanis elég ígéretes állapotban vészelte át az elmúlt negyedszázadot.

Persze nem ezzel az autóval indult a Miami Vice, ahogyan James Bond sem ült rögtön Aston Martinba a Dr. No-ban. A Miami Vice első két évadában Sonny Crockett egy nyitott tetős Ferrari Daytonát vezetett, ami valójában egy replika volt egy Chevrolet Corvette alapján.

Az ilyesmire érzékeny Ferrari beperelte a producereket, majd megegyezett velük, hogy az egyik részben felrobbantják a hamis Daytonát, de kapnak két Testarossát helyette.

Meg is érkezett Maranellóból a két Ferrari feketében, de a producer Michael Mann fehéret szeretett volna. Az ugyanis jobban mutat az éjszakai felvételeken, amiből a Miami Vice-ban elég sok volt, ezért átfestették az autókat. A Testarossa különlegessége még, hogy ennek a változatnak csak a bal oldalán van visszapillantó tükör, azt viszont elég magasra szerelték az A-oszlopra. A 4,9 literes, 12 hengeres, 390 lóerős motor és az ötfokozatú váltó az eredeti benne. Több dokumentum is jár hozzá, amiben a Ferrari és a Universal Studios is igazolja az eredetiségét.

A képek szerint a két Testarossa egyike elég jól átvészelte az időt, ami a gondos tárolás érdeme. 1990-ben, a forgatás végeztével a 25 ezer km-t futott Ferrarit egy raktárba állították, és 25 évig ott is hagyták. 2014-ben feltették az eBay-re 1,75 millió dollárért, de akkor nem kellett senkinek, ahogyan egy évvel később egy kaliforniai árverésen sem. Most ismét aukcióra viszi a Barrett-Jackson Arizonában, és mivel nincs minimumára, valószínűleg el is viszik majd. Már csak egy fehér zakó kell hozzá.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon