Michael Bay öt Transformers-filmet rendezett, amiket lehetett szeretni vagy nem szeretni, de az biztos, hogy a kasszasikerekben szereplő autók ikonikussá váltak. Most a rendező saját gyűjteményéből kínálnak eladásra négy autót.

Ha csak a pénzügyi oldalát nézzük, akkor Michael Bay minden idők egyik legsikeresebb rendezőjének számít, hiszen a filmjei több mint 7,8 milliárd dollár bevételt termeltek világszerte. Bay olyan akciófilmekről ismert, mint az Armageddon, a Bad Boys- és a Transformers-filmek, és amit ezeken keresett, abból fantasztikus autógyűjteményt rakott össze.

Az ikonikus Porsche 911 Turbo, ami a Bad Boys első részében szerepelt, vagy a Ferrari 550 Maranello, ami a Bad Boys második részéből ismerős, mind Michael Bay saját autója volt.

A rendező a Transformers-filmek néhány jellegzetes autóját is a garázsába állította, és most ezek közül válna meg négy szupermodelltől.
A kollekció élén természetesen Bumblebee áll, az a Chevrolet Camaro, ami a Transformers 3 főszereplője volt.

A 2010-ben készült modell a Camaro SS-ből épült, de egyedi külsőt kapott a filmhez. Bumblebee minden idők egyik legikonikusabb filmes autója, és ez egyenesen a rendező gyűjteményéből szerezhető meg.

Szintén a Transformers 3-ban kapott szerepet ez az SLS AMG, ami eredetileg a Mercedes-Benz amerikai sajtóflottájának tagja volt,

onnan kölcsönözték ki a forgatáshoz. A filmhez egyedi belsőt szabtak hozzá, a jelenetek során a film női főszereplője, Rosie Huntington vezette, és az egykori tesztautó már 18 ezer kilométert futott.

Az SLS AMG-vel szemben a Lamborghini eleve Michael Bay és a filmje számára építette az Aventadornak ezt a példányát,

ami a Transformers: A kihalás kora című filmben szerepelt. A titánszürke színre festett, 2014-ben gyártott olasz szuperautót nem használták sokat a forgatás során, csak alig több mint háromezer kilométert mutat az órája.

A következő film, a Transformers: Az utolsó lovag szereplője volt a Barricade, ez a rendőrautóvá alakított Ford Mustang GT,

amit alaposan átszabtak a filmhez, a szélesített karosszériára plusz fényszóró, hatalmas hátsó szárny és masszív védőrács került. Az 5 literes V8-assal hajtott rendőrautóban még csak 1200 kilométer van.

A nem mindennapi Transformers-kollekciónak egy tehetős filmrajongó garázsában a helye, és most a miami Curated kínálja aukcióra a négy autót, amiért legalább kétmillió dollárt, azaz több mint 650 millió forintnak megfelelő összeget kérnek.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Ilyen bizarr F1-balesetet talán még sosem láttunk szabadedzésen, futamon már inkább