Michael Jordant minden idők legjobb kosárlabdázójának tartják, és most más sportágban is megveti a lábát: autóverseny-csapatot alapított és beszáll a Nascarba.

57 évesen sem lassít a profi kosárlabda élő legendája, Michael Jordan csapattulajdonosként jövőre beszáll a Nascar küzdelmeibe. A társa Denny Hamlin autóversenyző lesz, akinek a rajtszáma és Jordan mezszáma alapján a csapat a 23XI Racing nevet viseli. A versenyzőjük a Nascar egyetlen élvonalbeli színesbőrű versenyzője, Bubba Wallace lesz.

Jordan csapatának versenyautója a Toyota Camry, és a team a japán márka versenyrészlegének teljes támogatását élvezi,

náluk épül a motor, biztosítják a versenyzéshez szükséges technológiát és az adatok elemzését. A Toyota jó választásnak tűnik, a márka 2007-től vesz részt a Nascarban, és 2016 óta legyőzhetetlennek számít.

Michael Jordan azt mondta, hogy a versenyzője szabadon választhat magának a rajtszámot, de Wallace autója Jordan mezszámát viseli,

és 2021. február 14-én a legendás Daytona 500-on áll majd rajthoz. Wallace egyik legjobb eredményét itt érte el 2018-ban, élete első daytonai versenyén a második helyen végzett.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Végre egy balesetmegelőzési kampányvideó, ami úgy szörnyű, ahogy szörnyűnek kell lennie