Talán még soha nem indult ennyire jól a szezon Michelisz Norbinak, aki az új túraautó-világsorozat harmadik állomásán szerzett újabb győzelmével – és persze az eddigi egyenletesen jó teljesítményével – egyre nagyobb előnnyel vezeti a bajnokságot.

2022 végén úgy tűnt, hogy véget ér a túraautó-világbajnokságok sora, de a WTCR után idén új néven indult újra a széria, és a TCR World Tour nem is kezdődhetett volna jobban Michelisz Norbi számára. Az előző sorozat 2019-es bajnoka ugyanis rögtön az első portugáliai hétvégén futamot nyert, és most a harmadik fordulóban, az olaszországi Vallelungában itt az újabb győzelme.

Michelisz Norbi idén is a Hyundai Elantra N TCR-t vezeti, és eddig elég jól halad a pontszerzésben.

A két győzelme mellett Spában második lett, de egy negyedik és két nyolcadik helyével is pontokat szerzett. Mindez azt jelenti, hogy 159 pontjával vezeti a bajnokságot Yann Ehrlacher (Lynk & Co 03, 134 pont) és Rob Huff (Audi RS3, 126 pont) előtt.

Amióta nemzetközi porondon versenyez, idén másodjára sikerült győzelemmel kezdeni a szezont Michelisznek – az első még 2009-ben az Európa-kupában volt –, és mint mondja, jól tudja, hogy az első hely megszerzésénél csak a megtartása a nehezebb. Újabb győzelme azért is fontos, mert így ezen a hétvégén biztos előnnyel érkezik a negyedik fordulóra a Hungaroringre.

Ez is érdekelhet:

Michelisz Norbi versenyautójának utcai változata még dögösebb lett

Csak sajnálhatjuk, hogy nálunk nem kapható a Hyundai Elantra N.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Moszkvics ilyen nagy még nem volt, mint a legújabb

További cikkeink a témában