A legendás hétszeres világbajnok Michael Schumacher fiának van B-terve.

Sajtóértesülés szerint az év végén távozhat a Forma–1-ből Mick Schumacher, aki jelenleg a Mercedes istálló teszt- és tartalékversenyzőjeként tevékenykedik. A Motorsport című szaklap legalábbis arról ír, hogy a legendás hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia több mint valószínűleg az Alpine sportautógyártó céghez fog csatlakozni (ami a hagyományos Le Mans-i 24 órás viadalon is érdekelt).

Az értesülés szerint az Alpine már felvette a kapcsolatot Schumacherrel, akinek jó esélye van arra, hogy állandó versenyző legyen az Alpine sportautóprogramjában.

A 24 éves pilótának minimális az esélye arra, hogy versenyzői üléshez jusson a következő idényre az F1-ben, a legtöbb hely ugyanis már elkelt, a Mercedesnél pedig Lewis Hamilton és George Russell is hosszabbított már, mindkettőjük szerződése a 2025-ös idény végéig szól.

Mick Schumacher 2018-ban megnyerte a Forma–3-as Európa-bajnoki sorozatot, majd 2020-ban a Forma–2 bajnoka lett, 2021-ben pedig a Forma–1-ben is bemutatkozhatott. Az amerikai Haas istálló versenyzőjeként azonban nem ért el komoly eredményeket, két idény alatt mindössze két futamon szerzett pontokat, így 2023-ra már nem hosszabbítottak vele szerződést.

(Forrás: Motorsport, MTI, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Lando Norris elárulta, mi kell egy tökéletes F1-rajthoz

Mert a jó start gyakorlatilag a futam legfontosabb, legkritikusabb része.

George Russell elárulta, kit szeretne következő csapattársának

George Russellnek a legjobb kell neki, meg is nevezte.

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában