A híres emberek, sportolók és zenészek egykor hajtott autói általában értékesebbek, de Mike Tyson egykori Ferrari F50-ese akkor is érdekes ajánlat lenne, ha nem tudnánk, hogy a nehézsúlyú bokszoló sajátja volt.

Mike Tyson a karrierje csúcsán, amikor verhetetlen bajnok volt, akár 30 millió dollárt is kapott egyetlen meccsért, ezért szinte bármit megvehetett, amit csak akart. A garázsa tele volt limitált szériás és egyedi szupersportautókkal, köztük számos Ferrarival és Lamborghinivel. Az egyik legértékesebb autója pedig most ismét eladósorba került.

A kilencvenes évek derekán az F50-es számított a Ferrari csúcsmodelljének, és a korábbi Formula–1-es versenyautó motorjából fejlesztett 4,7 literes, 519 lóerős V12-esével és a hatfokozatú manuális váltójával valóban elképesztő.

Csak 349 példányt gyártottak belőle, és ebből 55 került az amerikai piacra, ezek egyikét szerezte meg Tyson.

A képeken látható Ferrari F50-est 1996-ban gyártották le, és rögtön a Beverly Hills-i márkakereskedésbe került, ahonnan egy brókeren keresztül, egy Ferrari 456-ossal együtt jutott Mike Tyson birtokába.

A bokszoló nem sokat használta, kevesebb, mint nyolcezer kilométerrel az órájában adta el 2001-ben.
Az elmúlt húsz évben többször is gazdát cserélt a Ferrari, de már összesen sem ment annyit, mint Tysonnál.

A legutóbb alapos felújításra vitték, 75 ezer dollárért új kuplungot, új abroncsokat kapott, felújították a kárpitozását, a futóművét és a klímáját. Az immár youngtimernek számító F50-es ezzel kiérdemelte a gyári Ferrari Classiche minősítést.

Az F50-esben még most sincs tízezer kilométer, ezért akkor is érdekes ajánlatnak számítana, ha nem Mike Tyson lett volna az első tulajdonosa, a múltja miatt azonban várhatóan többet, 4,5-5,5 millió dollárt adnak majd érte a Gooding & Co augusztusi aukcióján. Befektetésnek sem utolsó, 2017-ben ugyanis még 2,6 millió dollárért vették meg az RM Sotheby’s árverésén.

Ez is érdekelhet:

A világ legjobb állapotban lévő F50-ese ez a Ferrari

A képek láttán azt mondanád, hogy ez egy új autó.

És ezt olvastad már?
Úgy megy ez a dízel BMW, hogy Teslával se léped le