A Continental GT még izmosabb változata az új Speed, ami nem is a nagyobb teljesítményével, hanem a sportosabb vezethetőségével tűnik ki a Bentley kínálatából.

Az elődjéhez hasonlóan a 2017-ben bemutatott új Continental GT-ből is elkészítette a Speed változatot a Bentley, amely a márka eddigi legsportosabb autója lett. A csúcsmodell alapját a 6 literes W12-es motorral szerelt kivitel adja, amelynek a teljesítményét 635-ről 649 lóerőre növelték, a maximum nyomatéka továbbra is 900 Nm.

A Speed kivitel egy tizeddel hamarabb, 3,6 másodperc alatt képes elérni a százas tempót, a végsebessége 333-ról 335 km/órára nőtt,

tehát nem a gyorsaságával tűnik ki a Continental GT többi változata közül. A Bentley szerint érzésre is dinamikusabb lett, a nyolcfokozatú automata sebességváltója például kétszer olyan gyorsan kapcsolja a fokozatokat.

Az elektronikusan vezérelt önzáró differenciállal és a hátsókerék-kormányzással agilisabb is lett

a 22 colos kerekeken guruló Continental GT Speed, amelynek az összkerékhajtása Sport módban több nyomatékot juttat hátra, és a menetstabilizáló elektronikája is megengedőbb, ráadásul teljesen kikapcsolható. A karbon-kerámia fékek 33 kilogrammos súlycsökkenést is jelentenek.

A Continental GT Speed fekete színű hűtőmaszkot kapott, ezen kívül a sárvédőkön, a műszerfalon, a fejtámaszokon és a küszöbökön lévő Speed emblémákról lehet felismerni. A belső teret Alcantara borítja a képeken látható autónál, de

mint a Bentley-nél megszokhattuk, 15-féle további színből és 11-féle kombinációból választhatjuk ki az ízlésünknek valót.

Ez is érdekelhet:

A tető nélküli Bacalar az egyik legritkább Bentley lesz

Csak 12 példányt építenek, és már mindre van vevő.

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában