Bemutatta a P1 legújabb változatát a McLaren, és mielőtt egy még erősebb, még gyorsabb kivitelre gondolsz, nem árt az elején elmondani, hogy ebben még motor sincsen. Mégis nagy élmény lehet annak, aki ilyet kap ajándékba.

Már négyféle méretben is kapható a McLaren szuperautója, és a P1 különböző változatai között a hajtásban is jelentős a különbség. A 3,8 literes V8-as motorral szerelt, több mint 900 lóerős hibrid sportautóból egy éve jött ki a tisztán elektromos hajtású, nyitott tetős változat. Igen, a gyerekautóról van szó, ami legfeljebb 5 km/órás sebességre képes.

Most pedig itt van a még kisebb változat, amiben még motor sincsen. A műanyag nyuszis motorok között kétségkívül a legmenőbb a lábbal hajtós P1, amit három évesnél fiatalabb gyerekeknek ajánlanak, és ami decemberben kerül a boltokba.

Ezzel már minden pénztárcához van egy McLaren P1, hiszen akinek nem jutott az eredeti szuperautó 375 példányából, és túl drágának tartja az elektromos gyerekautó 220 fontos, azaz 77 ezer forintos árát, annak ott a pedálos kiskocsi 36 fontért, mintegy 12 500 forintért.

Szinte hihetetlen, hogy a legkisebb McLaren P1 ugyanakkor nem a legolcsóbb. Számtalan gyártó készít méretarányos modellautókat a típusból, akár összeépíthető vagy távirányítós változatban is. A képen látható Technomodel kivitel ára 345 font, vagyis 120 ezer forint.

És ezt olvastad már?
V6-os motor hajtja ezt az igazán őrült Opel Astrát