Mi jut eszedbe arról, hogy Mini? Egy kisautó, ami gokartos vezetési fílinggel lobbantja be az agyad, olyan egyedi formában, hogy attól megáll benned az ütő. Kezdheted tágítani a tudatodat: a Mini már nem mini.

Clubmannek hívják a Mini legtágasabb verzióját. És ez nem azt jelenti, hogy a Miniken belül jelent tágasságot, a Clubman tényleg olyan széles és hosszú, hogy elférsz benne te is, és még hárman rajtad kívül. Teljes kényelemben. Ó persze, akkor ezt már nem is olyan király vezetni, mint a kisebbeket, hiszen odavész a gokart fíling, a közvetlenség, a játékosság? Kérdezhetnéd joggal. Segítünk, mert mi már vezettük: ezt a Minit ugyanúgy fogod élvezni, mint a kisebbet, nincs itt semmi átverés.

És még valami, amit szinte remélni sem mertél: a Clubman mostantól összkerékhajtású változatban, All4 néven is kapható. Nem, jól sejted, erre nem azért van szükség, hogy terepet járj az autóval, az elektronikusan vezérelt hajtást úgy hangolták, hogy a közel 200 lóerő optimális tapadást biztosítson minden úthelyzetben, vagyis pont arra szolgál, hogy még jobban élvezed a vezetést, még sokkal több élmény jusson neked a Miniből.

  • Mini Clubman All4 2.0 benzin 192 LE/280 Nm
  • Mini Clubman All4 2.0 dízel 190 LE/400 Nm
  • Méretek (h/sz/m): 4253/1800/1441 mm

És ha nem hiszed, most ki is próbálhatod. Július 17-ig, vasárnapig a Balatonalmádiban felállított Mini Experience Drive kamionnál regisztrálva gurulhatsz egyet a Clubmannel, vagy akár a Cabrióval. Ne pánikolj, ez nem jelenti, hogy azonnal tömött pénztárcával kell érkezned, elég, ha a kedved megvan hozzá, és elkezded kicsit jobban megismerni a Minit.

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában