A német tulajdonú Mini ismét angliai kötődését demonstrálja a Clubman Bond Streettel.

A közelmúltban több londoni ihletésű névvel ellátott kiadást dobott piacra autóiból a Mini. Az eddigiek közt volt már Mayfair, Baker Street, Camden és Bayswater, most pedig elkészült a sorozat legújabb darabja, a brit főváros egyik legexkluzívabb bevásárlóutcája után elkeresztelt Bond Street, mely egy limitált változat a Clubmanből.

A pezsgő és éjfekete színek párosításával fényezett kiadás gazdag alapfelszereltséggel érkezik. Az egyedi Clubman többek közt Bluetooth- és USB-csatlakozókat, esőszenzort és fedélzeti számítógépet kap, de az alapmodellel ellentétben a Bond Streetnek teljes belső bőrkárpitozás, sportkormány és tizenhét colos könnyűfémfelni-szett is jut. A motorválaszték kétféle benzinest (122 és 184 lóerős) és kétféle dízelest (112 és 143 lóerős) tartalmaz. Mind a négy változathoz hatfokozatú manuális sebességváltó jár, de igény szerint mindegyik kérhető lesz hatfokozatú automatával is.

A Mini márciusban, a Genfi Autószalonon mutatja be a Bond Streetet, rendelni pedig közvetlenül a szalon után lehet majd. Ára 20 275 fontról (7,2 millió forint) indul, de a legerősebb változatért már kevéssel 23 ezer font fölött kell fizetni. Ezzel a kiadással várhatóan vége a londoni sorozatnak, és legközelebb talán a Clubman új generációjáról ad hírt a Mini, a 2007-ben piacra került modellre ugyanis ráfér már a frissítés.

Tovább:
Player friss cikkek
Használt Ferrari hárommilliárdért – Árverések legdrágábban eladott autói
2013 legmenőbb sportkocsijai

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában