A MINI-ből mindig is készültek erősebb és sportosabb változatok, eddig a 231 lóerős John Cooper Works GP volt a legizmosabb, de a jövőre érkező limitált szériás kivitel még ezt is túlszárnyalja, nem is kevéssel.

A MINI-t azóta a sportos kisautók között tartják számon, hogy a legendás ősmodell John Cooper által tuningolt változata megnyerte a Monte-Carlo-ralit. A márkának a BMW által menedzselt új korszakában sem maradnak el a szélvészgyors modellek, eddig a John Cooper Works GP volt a legerősebb a 231 lóerős teljesítményével. Most erre készül jelentősen rádobni a MINI.

A legújabb kiadás a versenypályára kitalált John Cooper Works GP következő generációja,

amit a BMW legerősebb négyhengeres motorjával szerelnek. A kétliteres, turbós négyhengeres erőforrás több mint 300 lóerős teljesítményre és 450 Nm nyomatékra lesz képes, ami jóval meghaladja az elődje képességeit.

A prototípusát még csak álcázva mutatták meg, de már ebből is látszik, hogy alaposan szélesített sárvédők és extraméretű légterelő szárny került a MINI-re. Az újdonság nemcsak erősebb, hanem jóval gyorsabb is lesz,

az elődje a Nürburgringen 8 perc 23 másodperc alatt ment körbe, az új modellre 8 perc alatti köridőt ígérnek.

A bemutatójára még várnunk kell, csak 2020-ban indul a John Cooper Works GP gyártása,

és akkor is csak kevesen juthatnak hozzá, ugyanis ezúttal is limitált széria lesz, 3000 példányban készül. Ha nem akarsz ennyit várni rá, akkor más karosszériával hamarabb is megkaphatod: a Clubman és Countryman új csúcsmodellje is ezt a motort kapja 306 lóerővel.

Minden eddiginél izmosabbak az új John Cooper Works MINI-k

Jócskán rádobtak a teljesítményükre.

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
További cikkeink a témában
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
Hirdetés